Αναζητείται φάρμακο για την ΑΕΚ

 

Κι όμως, δεν καθόταν ο Ζοζέ Μοράις στον πάγκο της ΑΕΚ στο ματς με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο κι ας παρουσίασε η «κιτρινόμαυρη» ομάδα παλαιότερα συμπτώματα. Οι παθογένειες, άλλωστε, δε φεύγουν τόσο εύκολα!

Η Ένωση έμεινε στο 2-2 με τον Ηρακλή όχι επειδή δεν έπαιζε ο Αραούχο από την αρχή, ούτε επειδή έκανε την ανοησία ο Μπάρκας και σίγουρα όχι επειδή έπεσε θεαματικά ο Μπακάκης. Η ΑΕΚ έχασε για έβδομη φορά τη νίκη σε ματς που προηγήθηκε επειδή καμία ελληνική ομάδα δεν τη φοβάται πια, δε νιώθει δέος απέναντί της.

Το να ψάξει κανείς την αιτία της ισοπαλίας είναι περιττό. Η ΑΕΚ χρειάζεται μία πορεία αντίστοιχη της σεζόν 1988-89 για να φτάσει ξανά στην κορυφή. Εκείνη η χρονιά, βέβαια, είχε πίσω μία άλλη σεζόν… Το 1987-88 η ΑΕΚ δεν πήρε το πρωτάθλημα, αλλά έκανε πρωταθλητισμό και τον έκανε επειδή επέστρεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από δύο χρόνια στο ΟΑΚΑ…  Η ΑΕΚ θα πάρει πρωτάθλημα, αφού πρώτα μία χρονιά το διεκδικήσει στα ίσια

Όταν, λοιπόν, επιστρέψει στο γήπεδό της, τότε θα δυναμώσει ως οργανισμός, θα παίζει καλύτερα ακόμη και στα εκτός έδρας. Το να κυνηγά αυτή τη στιγμή η Ένωση την πέμπτη θέση είναι παράταιρο με την ιστορία του συλλόγου, αλλά φυσιολογικό για την ΑΕΚ του σήμερα, για την ΑΕΚ που γνωρίζουν και αντιμετωπίζουν ο Κούρος, ο Λισγάρας, ο Σιώπης και ο Τζημόπουλος, δίχως να νιώθουν δέος…

Κατά τα άλλα, η ΑΕΚ υποδέχεται την Κυριακή τον Ολυμπιακό σε ένα ντέρμπι γοήτρου μόνο για τον Ολυμπιακό, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» εξακολουθούν να βρίσκονται τρεις πόντους πίσω από την Ξάνθη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα