Αναζητούνται τα πλαστά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας

Tη διενέργεια επιθεώρησης και ελέγχου με αντικείμενο την εξέταση της εγκυρότητας πιστοποιητικών γλωσσομάθειας ζήτησε από τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), Πάρη Νομικό, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας που αποτέλεσαν απαραίτητη προϋπόθεση για το διορισμό συνολικά 9.873 επιτυχόντων, σε 49 διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ από το έτος 2003. Η συλλογή και καταγραφή των εν λόγω πιστοποιητικών έχει πραγματοποιηθεί από το ΑΣΕΠ, μετά από πρόταση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος των δικαιολογητικών στη Δημοτική Αστυνομία που ξεκίνησε με κοινή εντολή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, και Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος του 57% εκ των 11.863  υποβληθέντων δικαιολογητικών (απολυτήρια Λυκείου, πτυχία Πανεπιστημίου, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, διπλώματα οδήγησης και πιστοποιητικά γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών) και έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη πλαστών δικαιολογητικών που αφορούν 42 δημοτικούς αστυνομικούς.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:

«Με ταχύτατους ρυθμούς βάζουμε τέλος στο καθεστώς ανομίας των πλαστών δικαιολογητικών. Ένα καθεστώς που για πάρα πολλά χρόνια δηλητηρίαζε τη δημόσια ζωή της πατρίδας μας. Σήμερα οι επιτήδειοι που παραπλανούσαν την κοινωνία και τους συνυποψήφιούς τους γνωρίζουν ότι πλησιάζει η ώρα της αποκάλυψης των άνομων πράξεών τους. Θα σταματήσουμε μόνον όταν θα έχουμε εντοπίσει και τον τελευταίο επίορκο υπάλληλο. Το οφείλουμε στους ικανούς δημοσίους υπαλλήλους, στην κοινωνία, αλλά και στα παιδιά μας, καθώς έχουμε την υποχρέωση να τους παραδώσουμε μια διαφορετική Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα