Αναζητούνται 30 εκατ. ευρώ μέχρι το Πάσχα στη Μαρινόπουλος

Επιμήκυνση της σύμβασης, καθώς και επιπρόσθετη χρηματοδότηση της τάξης των 30 εκατ. ευρώ έως το Πάσχα είναι τα ζητήματα που τέθηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση διάσωσης του Μαρινόπουλου, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την εκπρόθεσμη έκδοση της δικαστικής απόφασης επί της συμφωνίας εξυγίανσης.

Σύμφωνα με την Ημερησία, πηγές που παρακολουθούν από κοντά τις συζητήσεις αναφέρουν πως οι πιστώτριες τράπεζες, η οικογένεια Σκλαβενίτης και η πλευρά Μαρινόπουλου, έχοντας πλέον το σύνολο της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών εξέτασαν εκ νέου τους τρόπους και την κατάλληλη «νομική φόρμουλα», με την οποία μπορεί θεραπευθεί το πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη.

Στα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν η επιμήκυνση της σύμβασης για διάστημα λίγων μηνών αλλά και η πρόσθετη χρηματοδότηση που θα απαιτηθεί έως τότε, και κυρίως ποιος θα την καλύψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα της επιμήκυνσης έπεσαν διάφορες σκέψεις στο τραπέζι, ωστόσο αυτή δεν μπορεί να υπερβαίνει το Πάσχα, η οποία είναι μια περίοδος υψηλής εμπορικής κίνησης. «Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει ενεργοποιηθεί η συμφωνία διάσωσης και να έχουν γεμίσει τα ράφια των καταστημάτων του Μαρινόπουλου με προϊόντα.

Δεν πρέπει να χαθεί και αυτή η περίοδος, όπως έγινε με τα Χριστούγεννα», σημειώνουν χαρακτηριστικά ο ίδιες πληροφορίες. Όσον αφορά στο ύψος της πρόσθετης χρηματοδότησης που θα απαιτηθεί συζητείται να είναι πάνω στα 30 εκατ. ευρώ το μήνα, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες της αλυσίδας, ενώ στα σημεία τριβής που φαίνεται να υπάρχουν είναι ποιος θα επωμιστεί το νέο βάρος, με όλους να κοιτάνε προς την πλευρά των τραπεζών.

Πηγές από την πλευρά του υποψήφιου επενδυτή εκτιμούν ότι το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα υπάρχει κάποια εξέλιξη, ωστόσο δεν αποκλείουν να έχει βρεθεί η χρυσή τομή πολύ νωρίτερα, πιθανόν και μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Οι ίδιες πηγές επαναλαμβάνουν τη βούληση των εμπλεκομένων μερών να προχωρήσει το εγχείρημα και να ξεπεραστεί ο σκόπελος που προέκυψε, δίνοντας τέλος στην αγωνία των 10.500 εργαζομένων αλλά και των 2.500 προμηθευτών της αλυσίδας.

Ξεκαθαρίζουν επίσης, πως η οικογένεια Σκλαβενίτη έχει δείξει έμπρακτα τη βούλησή της να στηρίξει το εγχείρημα, βάζοντας ήδη 15 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, πριν καταστεί ιδιοκτήτης της παραπαίουσας αλυσίδας αλλά και συμβάλλοντας στη τροφοδοσία κάποιων καταστημάτων της, με δική της ευθύνη.

(ΠΗΓΗ: in.gr)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα