Αναζητούν τα κίνητρα της επίθεσης στο αεροδρόμιο του Λ. Άντζελες

Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα κίνητρα του δράστη που το απόγευμα της Παρασκευής άνοιξε πυρ μέσα στον τερματικό σταθμό 3 του διεθνούς αεροδρομίου του Λος Άντζελες (LAX), προκαλώντας τον θάνατο ενός πράκτορα της Υπηρεσίας Ασφαλείας των Μεταφορών (TSA) και τον τραυματισμό επτά ακόμη ανθρώπων.

Ο δράστης, που ταυτοποιήθηκε από το FBI ως ο Πολ Άντονι Σιάνσια κάτοικος Λος Άντζελες 23 ετών με καταγωγή από το Νιου Τζέρσεϊ, εισέβαλε στον τερματικό σταθμό 3 του LAX στις 09:20 τοπική ώρα (18:20 ώρα Ελλάδας) κρατώντας τουφέκι και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των ταξιδιωτών σπέρνοντας πανικό στο αεροδρόμιο.

Ο Σιάνσια που κατάφερε να περάσει στον χώρο ελέγχου των επιβατών προτού τον εντοπίσει και κυνηγήσει η αστυνομία, τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τους αστυνομικούς και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Προτού συλληφθεί ο δράστης είχε καταφέρει να σκοτώσει έναν πράκτορα της TSA, τον 39χρονο Γκεράρντο Χερνάντες και να τραυματίσει επτά ακόμα  ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Λος Άντζελες,  Έρικ Γκαρσέτι, ο δράστης σχεδίαζε ένα πραγματικό μακελειό, καθώς είχε στη κατοχή του περισσότερες από 100 σφαίρες .

Τα κίνητρα του Σιάνσια παραμένουν άγνωστα, ωστόσο σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, φαίνεται ότι είχε μένος εναντίον της TSA, αφού στόχευε συγκεκριμένα εναντίον των πρακτόρων της υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Los Angeles Times, ο Σιάνσια έτεινε το όπλο του στους ταξιδιώτες και τους ρωτούσε «αν είναι πράκτορες της TSA». Αν η απάντηση ήταν «όχι», συνέχιζε το δρόμο του.

Η αστυνομία σύμφωνα με τους Los Angeles Times  βρήκε πάνω στον δράστη ένα σημείωμα που έκανε λόγο για την «απογοήτευσή του από την κυβέρνηση», την ώρα που ο επικεφαλής της αστυνομίας του αεροδρομίου Πάτρικ Γκάνον, εκτιμά ότι πρόκειται για έναν μεμονωμένο δράστη.

Η αστυνομία και το FBI ερευνούν και το σπίτι του πατέρα του στο Νιου Τζέρσεϊ, στην πόλη Πένσβιλ Τάουνσιπ.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Πένσβιλ Τάουνσιπ Άλεν Κάμινγκς δήλωσε ότι είχε επικοινωνήσει μαζί του ο πατέρας του Σιάνσια μετά από ένα ανησυχητικό μήνυμα που είχε στείλει ο γιος του στον αδελφό του.

Ο Κάμινγκς αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το μήνυμα αυτό, όμως σημείωσε ότι μέλη της οικογένειας του Σιάνσια είπαν στις αρχές ότι ο δράστης, που είχε μετακομίσει στην Καλιφόρνια πριν 18 μήνες, δεν ήταν ψυχικά διαταραγμένος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα