Ανακοινώνει το “διευθυντήριο” η Φώφη

Αύριο Παρασκευή η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να ανακοινώσει το πρώτο θεσμοθετημένο όργανο του νέου φορέα το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο που θα τρέχει το “Κίνημα Αλλαγής”  μέχρι το Συνέδριο και στο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα μετάσχουν εκτός της ίδιας και οι Σταύρος Θεοδωράκης, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Καμίνης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιώργος Παπανδρέου. Πληροφορίες ανέφεραν ότι στο Πολιτικό Συμβούλιο θα είχε θέση και ο Νίκος Αλιβιζάτος, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε. Το πιθανότερο είναι ότι ο κ. Αλιβιζάτος θα είναι ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του ιδρυτικού συνεδρίου.

Το εν λόγω όργανο θα έχει ουσιαστικά την ευθύνη για την «κεντρική πολιτική γραμμή», ενώ μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται και η στελέχωση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, που θα διαχειριστεί όλα τα ζητήματα για το συνέδριο. Το Πολιτικό Συμβούλιο θα εποπτεύει την κοινή δράση των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού και θα αποφασίσει για τη σύνθεση της Οργανωτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου. Η τελευταία αναμένεται να συνεδριάσει στις αρχές του νέου έτους για να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα (μητρώα, εκλογές αντιπροσώπων, θεσμικές συμμετοχές) και ότι άλλο θα απομένει προς απόφαση για το ιδρυτικό συνέδριο.

Ο Θεοχαρόπουλος

Την ίδια ώρα, εξακολουθούν να υπάρχουν αντιδράσεις για την ανακοίνωση του ονόματος “Κίνημα Αλλαγής” , ιδιαίτερα από την πλευρά της ΔΗΜ.ΑΡ. και του Θανάση Θεοχαρόπουλου. Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή εξέφρασε και πάλι τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίον η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης πρότειναν το όνομα «Κίνημα Αλλαγής» για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε ατυχή στιγμή για την ευόδωση του εγχειρήματος, τη συγκεκριμένη απόφαση και είπε ότι θα θέσει ως πρόταση στον προσυνεδριακό διάλογο για όνομα του νέου φορέα είτε το «Δημοκρατικό Κόμμα» είτε την «Προοδευτική Παράταξη». Επιχειρηματολόγησε για αυτό λέγοντας ότι είναι ονομασίες που μπορούν να καλύψουν όλο το φάσμα των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, επιπλέον δε, να έχουν ευρύτερη απήχηση.

Υψηλόβαθμες πηγές της Χαρ. Τρικούπη σχολιάζοντας τις αντιδράσεις σημείωναν πως σε έναν πολυτασικό φορέα είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται από την πρόεδρο. Συμπλήρωναν, δε, πως όποιος θέλει μπορεί κάλλιστα να καταθέσει την άποψή του στο συνέδριο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα