Ανακοινώσεις και εντάλματα…

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΛΕΚΕΤΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΞΕΜΠΛΕΚΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Όλο και περιπλέκεται αντί να ξεμπλέκει το δικαστικό κουβάρι της υπόθεσης της πρώην Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο. Κι αυτό διότι την ώρα που οι κυπριακές Αρχές διεξάγουν σχετική έρευνα και έχουν ασκηθεί διώξεις σε τέσσερα πρόσωπα, δύο εξ αυτών, ο Ευθύμιος Μπουλούτας και ο Μάρκος Φόρος, παραμένουν «άφαντοι» στην Ελλάδα, αλλά αυτό φαίνεται να μην τους εμποδίζει να εκδίδουν ανακοινώσεις ισχυριζόμενοι ότι για τα αδικήματα που κατηγορούνται στην Κύπρο έχουν ήδη απαλλαχθεί από τις ελληνικές Αρχές και ότι οι υποθέσεις αυτές έχουν αρχειοθετηθεί στη χώρα τους.

Συγκεκριμένα, τα δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της πρώην Λαϊκής Τράπεζας δημοσιοποίησαν ότι στις 21 Ιουνίου «εξεδόθη από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών απόφαση αρχειοθέτησης της ιδίας υπόθεσης (απομείωση υπεραξίας των ελληνικών εργασιών στα αποτελέσματα του εννεαμήνου του 2011 της Λαϊκής Τράπεζας) για την οποία καλούμεθα να δικαστούμε στην Κύπρο!».

«Σύμφωνα με την Ελληνική Δικαιοσύνη λοιπόν, όπως άλλωστε ήταν και η πεποίθηση όλων των ανθρώπων που είναι σχετικοί με τον τραπεζικό χώρο και τις αντίστοιχες διαδικασίες, είμαστε αθώοι, δεν έχουμε διαπράξει κανένα ποινικό αδίκημα», λένε οι κ.κ. Μπουλούτας και Φόρος και καταλήγουν:

«Σε εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης και του Ευρωπαϊκού δεδικασμένου το οποίο πλέον προκύπτει, είναι θέμα χρόνου και διαδικασίας ενώπιον των Κυπριακών δικαστηρίων ή/και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή/και του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, ώστε να τερματιστεί η άδικη δυσφήμιση και ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί τόσο εμείς προσωπικώς όσο και οι οικογένειές μας».

Το οξύμωρο είναι ότι ενώ τα δύο στελέχη διατείνονται μέσω ανακοινώσεων για την αθωότητά τους, στην Κύπρο ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη ακρόαση της υπόθεσης της πρώην Λαϊκής Τράπεζας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για παραπομπή της ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, με τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου, Κώστα Κληρίδη, να δηλώνει ότι τα δύο πρώην τραπεζικά στελέχη «ακόμα καταζητούνται».

«Άνθρακες ο θησαυρός…»
Επαναλαμβάνοντας μία παλαιότερη ατάκα του, «άνθρακες ο θησαυρός», αποχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης (21/6) από το γραφείο της 10ης ειδικής ανακρίτριας ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος. Ο πρόεδρος της MIG βρέθηκε στο ανακριτικό γραφείο καθώς έδωσε έγγραφη ανωμοτί κατάθεση στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής των κυπριακών αρχών για σκέλος της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας.
Ο επιχειρηματίας παρέμεινε για λίγα λεπτά της ώρας στην ανακρίτρια και εξερχόμενος υποστήριξε πως, σε αντίθεση με όσα είχαν γραφτεί σε μερίδα Τύπου, «κλήθηκα να δώσω μια κατάθεση, όχι για καμιά σοβαρή υπόθεση, αλλά για το περιεχόμενο ενημερωτικών δελτίων της Λαϊκής Τράπεζας –συνδυασμό στοιχείων σε ενημερωτικά στοιχεία– του 2009 και του 2010».
Και συνεχίζοντας, ο Ανδρ. Βγενόπουλος υπογράμμισε:
«Η υπόθεση αυτή έχει ήδη κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη και υπάρχει δεδικασμένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Για μια ακόμα φορά άνθρακες ο θησαυρός». Και πρόσθεσε: «Έχουμε ζητήσει υποθέσεις που είναι αρμοδιότητας της ελληνικής Δικαιοσύνης, να κριθούν εδώ. Μας φαίνεται πολύ περίεργο ότι η Κύπρος θέλει να κάνει τις δικές της διαδικασίες, αλλά συμπτωματικά πληροφορήθηκα ότι η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί στην Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα