Ανακριτές καλούν Σμπώκο για τη «Μαφία των φυλακών»

Την πόρτα των ανακριτών Ρέας Κατσίβελη και Δημήτρη Φούκα θα περάσει την ερχόμενη Τρίτη 10 Μαρτίου ο Γιάννης Σμπώκος. Ο λόγος; Ο πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, που ως γνωστόν κρατείται στον Κορυδαλλό για τις μίζες στα εξοπλιστικά, καλείται να καταθέσει όσα στοιχεία τυχόν γνωρίζει για βομβιστικές επιθέσεις σε μαγαζί που διατηρεί η αδελφή του.

Σύμφωνα με καταθέσεις που έχουν στη διάθεση τους οι ανακριτές Διαφθοράς που χειρίζονται τη δικογραφία για το κύκλωμα των «νονών» των φυλακών, οι συγκεκριμένες εκρήξεις στην επιχείρηση των βορείων προαστίων που διατηρεί η αδελφή του Σμπώκου σχετίζονται με τη δράση των μαφιόζων.

Σημειώνεται ότι ο εκ των πρωταγωνιστών του κυκλώματος βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός αρνείται κάθε σχέση με τις συγκεκριμένες ενέργειες σε βάρος της αδελφής του Γ. Σμπώκου. Ειδικότερα, ο βαρυποινίτης που, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, εκβίαζε μεταξύ άλλων και κρατούμενους για οικονομικά εγκλήματα της ΣΤ’ Πτέρυγας των φυλακών ή «πτέρυγας VIP», όπως και τον κ. Σμπώκο, φέρεται να αρνείται αυτήν την εκδοχή. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μιλώντας στους ανακριτές για στους κρατούμενους της «πτέρυγας VIP» εμφανίζεται να είπε πως «αυτοί κυκλοφορούν με τρύπια παπούτσια και τρώνε φαγητό από την φυλακή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα