Αναλαμβάνει δράση για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών ο Κάμερον

Οι τζιχαντιστές προανήγγειλαν σε μήνυμά τους ότι το Λονδίνο αποτελεί τον επόμενο στόχο τους και ήδη ο Ντέιβιντ Κάμερον παίρνει μέτρα για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.

Ειδικές στρατιωτικές ομάδας πρόκειται να συνταχθούν, για να βοηθήσουν τη αστυνομία. Παράλληλα, περίπου 2.000 νέοι κατάσκοποι αναμένεται να επιστρατευτούν στις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών, προκειμένου να αποφευχθεί μια τραγωδία όπως η επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι, η οποία οδήγησε στο θάνατο 129 ανθρώπους.

Δεκάδες ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων θα υπαχθούν στην Scotland Yard, σχηματίζοντας μια ομάδα άμεσης κρούσης σε περίπτωση κάποιας επίθεσης. Ακόμα, ειδικοί πράκτορες θα αναλάβουν την αναγνώριση προσώπων από κάμερες παρακολούθησης.

Όπως φαίνεται, μετά την επίθεση στη γαλλική πρωτεύουσα, η οποία είναι το μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα σε ευρωπαϊκό έδαφος, η οπτική των Βρετανών όσον αφορά την άμυνα της χώρας έχει αλλάξει δραματικά. Όπως δήλωσε ένας πρώην στρατιώτης των βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων:

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις, για τις οποίες προετοιμάζονται οι συνάδελφοί μου, δεν αφορούν μακρά χρονικά διαστήματα διαπραγματεύσεων, συλλογής πληροφοριών ή ιδιαίτερου σχεδιασμού. Οι κινήσεις από εδώ και πέρα θα γίνονται ταχύτατα, εξαιρετικά δυναμικά και πολύ πιο επιθετικά. Οι χειρισμοί αυτοί θα κρύβουν μεγάλο κίνδυνο γιατί δεν θα υπάρχει χρόνος ή επαρκής επίγνωση της κατάστασης».

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση ενός ειδικού ασφαλείας, ο οποίος τόνισε: «Οι επιθέσεις στο Παρίσι άλλαξαν την οπτική των Βρετανών όσον αφορά την τρομοκρατία. Δεν έχουμε συνηθίσει σε παρόμοια χτυπήματα. Η ιδέα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί στη Βρετανία ανάγκασε την αστυνομία και τον στρατό να προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο».

Όπως δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, στη σύνοδο της G20 στην Αττάλεια: «Η προστασία των Βρετανών είναι η νούμερο ένα υποχρέωσή μου. Αυτό απαιτεί περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό. Οι υπηρεσίες πληροφοριών μας εργάζονται πυρετωδώς, καθώς η απειλή είναι μεγάλη. Οι θαρραλέες προσπάθειες τους μας επιτρέπουν να συνεχίζουμε τη ζωή μας κανονικά». Ο Κάμερον, ακόμα, κάλεσε τον Βλάντιμιρ Πούτιν σε ένωση των δυνάμεων τους, λέγοντας: «Θέλω να πω πως αν υπάρχει κάτι στο οποίο συμφωνούμε, αυτό είναι πως θα ήμασταν πολύ πιο ασφαλείς στη Ρωσία και τη Βρετανία αν καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα