Αναλαμβάνει την Πορτογαλία ο Φερνάντο Σάντος!

Ο Φερνάντο Σάντος θα είναι ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας, καθώς συμφώνησε σε όλα με τους συμπατριώτες του και πήρε την… έγκριση του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Η πετυχημένη παρουσία του στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας ήταν επόμενο να ανοίξει την πόρτα σε αρκετές ομάδες ανά τον κόσμο, αλλά και Εθνική συγκροτήματα. Η πρόταση της πορτογαλικής Ομοσπονδίας ήρθε σαν φυσιολογική εξέλιξη και βέβαια, αποτέλεσε προτεραιότητα για τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος θεωρεί ύψιστη τιμή την παρουσία του στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας της χώρας του.

Οι δύο πλευρές βρίσκονταν πολύ κοντά σε συμφωνία, αλλά το θέμα δεν προχωρούσε λόγω της τιμωρίας που έχει υποστεί ο έμπειρος προπονητής από τη FIFA. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία επέβαλλε ποινή οκτώ αγωνιστικών στον Σάντος, διότι δεν παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα από την Κόστα Ρίκα, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Όπως φαίνεται, όμως, το θέμα παρακάμφθηκε από τους Πορτογάλους και η συμφωνία ολοκληρώθηκε, απομένοντας τα τυπικά για τις ανακοινώσεις και την παρουσίασή του, η οποία είναι πολύ πιθανόν να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (17/9).

Στην Ελλάδα οι αντιδράσεις ήταν σχεδόν… αναμενόμενες από την ΕΠΟ, αλλά σε ανεπίσημο επίπεδο. Παράγοντες της Ομοσπονδίας υποστήριζαν ότι ο Σάντος μιλούσε με την Πορτογαλία σχεδόν ένα χρόνο και τελικά, όπως αποδείχθηκε, αυτός ήταν και ο λόγος που δεν ήθελε να μιλήσει για νέο συμβόλαιο με την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα