Αναμένουν πρόωρες εκλογές το 2018 και στο Κίνημα Αλλαγής

“Οι εκλογές μπορεί να διεξαχθούν ανά πάσα στιγμή. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι”. Με αυτό το σλόγκαν οδεύουν προς το ιδρυτικό συνέδριο τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, θεωρώντας ότι όχι μόνο θα προλάβουν το τρένο της οργάνωσης, αλλά και θα διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Και βέβαια τόσο η κ. Γεννηματά, όσο και οι υπόλοιποι κορυφαίοι του Κινήματος Αλλαγής εκτιμούν πως αυτή την εποχή ο Τσίπρας είναι σε δίλημμα. Από την μία θέλει να εξαντλήσει την τετραετία, διότι η καρέκλα του πρωθυπουργού είναι γλυκιά και το πιθανότερο να μην την ξαναδεί στο μέλλον, αλλά εάν οι εκλογές διεξαχθούν το 2019, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος τα εκλογικά του ποσοστά να είναι μονοψήφια, όπως υποστηρίζουν όλο και περισσότεροι αναλυτές. Αντίθετα με την διεξαγωγή εκλογών το 2018 θα έχει την δυνατότητα να μην έχει ραγδαία πτώση στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι στο Κίνημα Αλλαγής εκτιμούν ότι με την καθημερινή, πλέον, παροχολογία μάλλον έχει πάρει την απόφαση να παραδώσει την εξουσία εντός του 2018. Και απλά αναζητεί το κατάλληλο τάιμινγκ, προκειμένου να αιφνιδιάσει την αξιωματική αντιπολίτευση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα