«Αναξιόπιστη και χωρίς αρχές η FIFA με Μπλάτερ»

Σφοδρή επίθεση κατά του Γιόζεπ Μπλάτερ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, υποστηρίζοντας πως όσο παραμένει στο πόστο του προέδρου ο Ελβετός παράγοντας, η FIFA είναι θα είναι αναξιόπιστη και χωρίς αρχές.

Ολοένα και μεγαλώνει το κύμα αντίδρασης εναντίον του Γιόζεπ Μπλάτερ, ιδιαίτερα μετά το σοκ που υπέστη η FIFA από τις συλλήψεις στελεχών της στη Ζυρίχη, από το FBI. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μισέλ Πλατινί, η ευθύτητα των οποίων έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, μόλις δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών για τν ανάδειξη της νέας ηγεσίας στη FIFA:

«Η θέση μου, την οποία έχω εκφράσει αρκετές φορές, είναι ότι η FIFA χρειάζεται έναν νέο ηγέτη. Δεν έχω τίποτα εναντίον του Σεπ, τον οποίο και σέβομαι. Επίσης στο παρελθόν τον έχω υποστηρίξει, τόσο το 1998 όσο και στις τρεις επόμενες εκλογές που ακολούθησαν. Πήρε σωστές αποφάσεις σε δύσκολες καταστάσεις. Απλά λέω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να υποκλιθείς και να αποχωρήσεις και όχι να προσπαθήσεις να διατηρηθείς στο θρόνο σου με κάθε κόστος.

Αυτό είχε πει ο Σεπ στον Γιόχανσον το 2007, όταν τέθηκα αντιμέτωπός του για την Προεδρεία της FIFA. Φυσικά ο Σεπ δεν έχει ολοκληρώσει την αποστολή του στη FIFA. Απλά φοβάται το αύριο γιατί έχει αφιερώσει τη ζωή του στη FIFA τόσο πολύ που πλέον ταυτίζεται απόλυτα με αυτό το πράγμα. Κατανοώ τον φόβο που μπορεί να αισθάνεται, αλλά αν πραγματικά αγαπάει τη FIFA θα πρέπει να τη σκεφτεί πριν από τον ίδιο του τον εαυτό. Όσο παραμένει στη θέση του η FIFA θα είναι αναξιόπιστη και κατά συνέπεια θα είναι χωρίς αρχές.

Δεν έχω το δικαίωμα ψήφου, αλλά προσωπικά υποστηρίζω τον Πρίγκιπα Άλι. Είμαι πεπεισμένος ότι θα ήταν ένας εκπληκτικός πρόεδρος, μιας και τον γνωρίζω πολύ καλά. Έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα. Έχει πάθος για το ποδόσφαιρο και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα