Αναστασίου: «Χτίσαμε έναν κορμό με σωστή νοοτροπία»

Τον απολογισμό της δουλειάς που γίνεται στο διάστημα που κάθεται ο ίδιος στον πάγκο επιχείρησε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος αναφέρθηκε και στους στόχους της ομάδας για τη νέα περίοδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
«Σίγουρα όταν είσαι στον Παναθηναϊκό, θέλεις να έχεις επιτυχίες. Η ομάδα δύο χρόνια έδωσε ευκαιρίες σε πολλά νέα παιδιά, ωρίμασε, δημιούργησε έναν κορμό κάτι που είναι σημαντικό με Έλληνες παίκτες από την ακαδημία, αλλά και παίκτες όπως ο Καρέλης, ο Κλωναρίδης που δεν είχαν βρει το δρόμο τους κάπου αλλού. Χτίσαμε έναν κορμό με σωστή νοοτροπία, προσπαθώντας να παίξουμε σωστό ποδόσφαιρο και όχι άναρχο. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι ωριμάσαμε. Είπα στα παιδιά ότι πλέον δεν είναι νέοι. Όταν ξεκινήσαμε ήταν πιτσιρίκια, ήταν νέοι, δεν είχαν εμπειρίες. Στην Ελλάδα έτσι είμαστε μαθημένοι να μην δέχεται τόσα πολλά παιδιά στην πρώτη ομάδα.

Τώρα είναι άντρες, έχουν κάνει όλοι 50 και παραπάνω συμμετοχές αυτά τα χρόνια, οπότε οι απαιτήσεις σίγουρα μεγαλώνουν. Αυτό ξεκινάει πρώτα από τους ίδιους. Να αναλογιστούν πού βρίσκονται γιατί πλέον δεν υπάρχουν τα περιθώρια να λέμε τα ίδια πράγματα όπως όταν ξεκινήσαμε και ο καθένας θα πρέπει να ξέρει τι πρέπει να κάνει. Τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι η ομάδα έχει προχωρήσει. Η ομάδα πλέον έχει υψηλό ανταγωνισμό και θα πρέπει να μάθουν να ζουν με αυτό γιατί στο υψηλό επίπεδο θα παίζουν μόνο οι καλύτεροι. Ξέρουν όλοι ότι δεν αδικούμε κανέναν, αλλά πλέον η ανοχή σε κάποια λάθη θα περιοριστεί. Οι απαιτήσεις μεγαλώνουν. Όπως εμείς έχουμε απαιτήσεις για τους εαυτούς μας, έτσι και οι παίκτες θα πρέπει να έχουν απαιτήσεις για την ομάδα. Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι τα πράγματα άλλαξαν φέτος. Δείχνουν και δηλώνουν έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Ποιο θα είναι αυτό θα φανεί στην πορεία.

Για την Ευρώπη το σημαντικό είναι να περάσουμε τον τρίτο προκριματικό γύρο. Θα είναι σημαντικό για την ομάδα, γιατί θα έχει εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή συνέχεια είτε στους ομίλους του Europa είτε του Champions League. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά αυτή τη στιγμή που βρισκόμαστε και που θα είμαστε εκείνη την περίοδο, δεν μπορούμε να πούμε ότι κάποια από τις πιθανές αντιπάλους ότι θα μας διαλύσει. Αυτό μπορώ να το υπογράψω. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο για μας, αλλά θα είναι και για τους αντιπάλους. Τονίζω συνεχώς τη σημασία στη λεπτομέρεια. Το γεγονός ότι το γνωρίζουμε και κάνουμε κάποια λάθη, δεν θα έπρεπε να υφίσταται, γιατί τα λάθη κοστίζουν. Πρώτος στόχος είναι να περάσουμε τον πρώτο προκριματικό και από εκεί και πέρα στόχος να συνεχίσουμε να παίζουμε στην Ευρώπη και μετά τον Ιανουάριο. Πρέπει στην Ευρώπη να κάνουμε το επόμενο βήμα.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι πολύ πιο δυνατό φέτος. Ανέβηκαν ΑΕΚ και Ηρακλής δύο παραδοσιακά δυνατές ομάδες με δυνατή έδρα. Για μας σημαντικό να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε. Χάνουμε το μυαλό μας πολλές φορές από άλλα πράγματα. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και εάν το πράξουμε, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε αντίπαλο. Για τα άλλα τα παρασκηνιακά δεν θα ήθελα να μιλήσω, γιατί ξέρετε ότι προτιμώ να μιλάω για ποδόσφαιρο. Όσο το παιχνίδι παίζεται επί ίσοις όροις, νομίζω ότι έχουμε καλές πιθανότητες να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο φέτος.

Τον πρώτο χρόνο βάλαμε σαν βάση κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας. Τον δεύτερο χρόνο προχωρήσαμε. Τον πρώτο χρόνο είχαμε ταχύτητα και ενέργεια, αλλά όχι σκέψη. Προσπαθήσαμε τη δεύτερη χρονιά να βάλουμε τη σκέψη και να είμαστε πιο ώριμοι. Φέτος στόχος είναι να βελτιώσουμε τις λεπτομέρειες, γιατί εκεί κρίνονται οι στόχοι και οι τίτλοι, εκεί κάνουν τη διαφορά οι μεγάλοι παίκτες. Κάποια πράγματα φαντάζουν απλά, αλλά είναι και τα πιο δύσκολα.

Όσο συνεχίζουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο κατοχής και δημιουργίας, με βάση την ταχύτητα που έχουμε, πιστεύω ότι στην Ελλάδα έχουμε πολλές πιθανότητες να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Για να το καταφέρουμε αυτό και αυτή είναι η μεγάλη μου ανησυχία, είναι κατά πόσο θα είμαστε συγκεντρωμένοι. Αυτό περισσότερο με τις χαμηλής δυναμικότητας ομάδας, όπου ίσως λογικά υπάρχει κάποια χαλάρωση, αλλά σε μας δεν επιτρέπεται. Το ξέρουν τα παιδιά. Έχουν πάρει αρκετά μαθήματα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν χρειάζεται να λέμε τα ίδια πράγματα, τουλάχιστον για όσους είναι ήδη δυο χρόνια στην ομάδα. Κοιτάξαμε να φέρουμε κάποια παιδιά από το εξωτερικό που έχουν άλλη νοοτροπία και θα κοιτάξουν να κάνουν τη δουλειά. Σιγά σιγά θα αλλάξουμε τη νοοτροπία μέσα στην ομάδα.

Ο Βέμερ είναι ένα μπακ με ταχύτητα, πολύ καλός στο αμυντικό κομμάτι, επιθετικά βγαίνει και δημιουργεί. Έχει πάρα πολύ καλή νοοτροπία. Είναι ένας σταθερός και αξιόπιστος παίκτης. Έχει εμπειρία στη Μπουντεσλίγκα, καθώς παίζει χρόνια στη Γερμανία. Ο Θελάντερ ήταν στο ραντάρ μας. Ένα παιδί αρκετά δυνατό και aggressive. Αυτή τη στιγμή δεν είναι έτοιμος, γιατί είχε την επέμβαση που έκανε και θέλει μια προσοχή. Τον πάμε λίγο συντηρητικά. Είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, είναι καλός και ήρεμος όταν έχει τη μπάλα, δεν εκβιάζει. Θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Προέρχεται από μια ομάδα, την Άαλμποργκ με σωστή φιλοσοφία. Τα reports από τους σκάουτερ ήταν θετικά και κινηθήκαμε να τον αποκτήσουμε, γιατί πιστεύω ότι είναι ένα παιδί που σε βάθος χρόνου θα εξελιχθεί σε μια πολύ καλή επιλογή για την άμυνα.

Για τον Εσιέν δεν χρειάζεται να πούμε κάτι για την ποιότητά του. Θέλαμε μια προσωπικότητα στον άξονα, να μεταφέρει το παιχνίδι πιο γρήγορα και να οργανώσει καλύτερα τη μεσαία γραμμή. Δεν είναι έτοιμος στο επίπεδο που θέλουμε. Ενώ θέλει, δεν μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω, γιατί το σημαντικό είναι να τον έχουμε fit όλη τη σεζόν και όχι να τον έχουμε με προβλήματα. Το καταλαβαίνει και ο ίδιος. Προσπαθούμε να κάνουμε βήματα και όχι άλματα.

Ο Λουντ είναι ένας παίκτης που έχει πάρα πολύ καλά στοιχεία. Πρέπει να συνηθίσει στο τέμπο που θέλουμε να παίξουμε. Είναι διαφορετικό το παιχνίδι στη Φινλανδία. Είναι box to box μέσος, πατάει περιοχή, έχει πολύ καλή τεχνική, χρησιμοποιεί καλά το κεφάλι του, διαβάζει καλά το παιχνίδι, έχει πολύ γρήγορη σκέψη και όταν προσαρμοστεί στο τέμπο που θέλουμε, θα μας δώσει πολλά.

Ο Καλτσάς ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Έπαιζε σαν ακραίος επιθετικός. Σε μας έχει λίγο πιο ελεύθερο ρόλο, αλλά θέλαμε να δούμε στην προετοιμασία πώς ανταποκρίνεται και σε τέτοιο ρόλο. Ξέρουμε τι μπορεί να κάνει σαν ακραίος επιθετικός. Παράλληλα θέλουμε να εξελίξουμε το παιχνίδι του σαν πιο ελεύθερος. Πάρα πολύ καλά στοιχεία και αρκετά έξυπνος αγωνιστικά.

Ο Σάντσεθ παίζοντας στη Μάλαγα σε υψηλό επίπεδο είναι ένας παίκτης που έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία ζητάς από έναν κεντρικό αμυντικό. Είναι aggressive, καλός με τη μπάλα στα πόδια και το σημαντικότερο για μένα είναι ότι μιλάει. Είναι αρκετά έξυπνος και διαβάζει καλά το παιχνίδι. Μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και παράλληλα να εξελίξει τους νέους παίκτες που θα έχει δίπλα του. Προσπαθήσαμε να κινηθούμε με γνώμονα την ποιότητα, την προσωπικότητα των παικτών και να μην κάνουμε τρελές υπερβάσεις. Να κάνουμε λογικά πράγματα. Είναι λογικό τον τρίτο χρόνο να κάνει κάποια βήματα μπροστά η ομάδα οργανωτικά.

Πιο πολύ στα χαρακτηριστικά και στην προσαρμογή. Αν θελήσουμε να παίξουμε με ακραίους έχουμε παίκτες όπως ο Καλτσάς και ο Κλωναρίδης που έχουν δείξει ότι έχουν αποκτήσει την απαιτούμενη εκπαίδευση. Αλλάζοντας τρόπο παιχνιδιού πρέπει να αλλάξει όλη η φιλοσοφία και με βάση τα χαρακτηριστικά των παικτών που είχαμε αποκτήσει, δεδομένου ότι δεν έχουμε να διαχειριστούμε μπάτζετ 200 εκατ. ευρώ, πιστεύω ότι ήταν καλύτερο να παραμείνουμε στο ίδιο πλάνο. Για να παίξεις με έναν επιθετικό, πρέπει να έχεις εξτρέμ που να πατάνε περιοχή. Ο Καλτσάς μπορεί να το κάνει, ο Καρέλης και ο Κλωναρίδης σαν εξτρέμ δεν θα σου δώσουν ακριβώς αυτό. Προσπαθούμε να έχουμε ποικιλία. Παίζουμε με τέσσερα χαφ, αλλά η διάταξη διαφέρει. Το έχουμε παίξει σε πολλά παιχνίδια και τα παιδιά ξέρουν την προσαρμογή.

Ξέρω τι σύστημα θα παίξουμε στο εντός έδρας και στο εκτός έδρας ματς στην Ευρώπη. Η προετοιμασία μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε δοκιμές. Παίξαμε 4-2-2-2 με επιτυχία στα play off. Όλοι οι παίκτες ένιωσαν καλά με αυτό το σύστημα και είπαμε να το δοκιμάσουμε στις πρώτες δύο εβδομάδες στην προετοιμασία, γιατί μπορεί να το εφαρμόσουμε κάποια στιγμή. Στην Ευρώπη ξέρουμε ότι με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πιθανών αντιπάλων μας, το συγκεκριμένο σύστημα είναι πολύ δύσκολο και θα πρέπει να το κάνουμε πολύ καλά. Με αυτό το σύστημα κατά της Μπριζ και του Άγιαξ λειτούργησε σαν καλή προπόνηση, βγάλαμε χιλιόμετρα, τρέξαμε και τεστάραμε πράγματα στο τακτικό κομμάτι. Βάσει της εικόνας μας στο δεκαήμερο στην Ολλανδία κάναμε τα χιλιόμετρα που θέλαμε, δεν φτάσαμε τις ταχύτητες που θέλαμε γι’ αυτό την άλλη εβδομάδα θα μικρύνουμε τους χώρους στις ασκήσεις. Όλα βγαίνουν μέσα από σχέδιο. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την εικόνα των παιδιών.

Ο Εσιέν από το Μάρτιο δεν έχει παίξει, δεν έχει αγωνιστική παρουσία, οπότε πρέπει με βάση και την ηλικία του και μια ενόχληση στους προσαγωγούς να είμαστε επιφυλακτικοί. Πρέπει να προσέχουμε και την αγωνιστική του κατάσταση, γιατί το τέμπο και το επίπεδο που έπαιζε στην Αγγλία πολλές φορές δεν είναι αυτό που θέλουμε εμείς. Προσπαθούμε να τον φέρουμε εκεί που θέλουμε. Είναι ένας σημαντικός παίκτης για μας και πρέπει να τον έχουμε fit όλη τη σεζόν για να παίξει στα προκριματικά και μετά να μείνει εκτός για μεγάλο διάστημα. Γίνεται μια προσπάθεια απ’ όλους και από τον ίδιο. Θα πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα.

Έκανε κάποια κομμάτια τακτικής. Ο βαθμός ετοιμότητας θα φανεί τις επόμενες μέρες. Μόλις επιστρέψουμε στην Αθήνα θα δούμε πώς θα ανταποκριθεί το σώμα του και τι φορτίο προπόνησης μπορεί να δεχθεί. Ο Σάντσεθ είναι fit, δεν έχει τραυματισμό. Η πρώτη του προπόνηση ήταν η πιο πιεστική μέρα προπονήσεων εδώ και ήταν λογικό να αισθανθεί βαριά τα πόδια του. Δεν θα ρισκάρω ποτέ την υγεία ενός παίκτη απλά και μόνο για να κάνει προπόνηση. Προτιμώ να χάσει μια προπόνηση και να είναι εντάξει μετά παρά να τον πιέσω και να τον χάσω για δυο εβδομάδες.

Και οι πέντε ομάδες είναι δύσκολες αλλά καμία από τις πέντε δεν θα μας διαλύσει αγωνιστικά. Θα είναι παιχνίδια που θα κριθούν στη λεπτομέρεια. Δεν έχω κάποια προτίμηση. Όποια έρθει θα πρέπει να ματώσουμε στο γήπεδο. Το ίδιο ισχύει και για τον αντίπαλο.

Πάντα έχουμε σαν στόχο να μπούμε δυνατά στο πρωτάθλημα. Τον πρώτο χρόνο δεν ήμασταν έτοιμοι και φάνηκε. Υπήρχε διάθεση και θέληση αλλά λειτουργούσαμε χωρίς μυαλό. Πέρυσι προσπαθήσαμε να βάλουμε μυαλό αλλά πετάξαμε αρκετούς βαθμούς στην αρχή και έτσι όπως είναι δομημένο το ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο μετά να επιστρέψεις. Θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά. Αλλά αυτό αφορά τη νοοτροπία και τη συγκέντρωση. Πολλές φορές όταν παίζεις πολλά παιχνίδια Ελλάδα και Ευρώπη κουράζεσαι ψυχολογικά. Εκεί πρέπει να έχουμε σωστή νοοτροπία γιατί κανείς δεν θα μας χαριστεί και το ξέρουμε.

Όταν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας ξέρουμε ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Πρέπει όμως να έχουμε σωστή νοοτροπία από την αρχή γιατί πέρυσι σε αρκετά παιχνίδια δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και δεν είχαμε τη διάρκεια. Παίζαμε για 20-30 λεπτά σωστά και μετά όσο πέρναγε το παιχνίδι χάναμε τη συγκέντρωση. Δεν μας παίρνει να χάνουμε βαθμούς. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει πάντα να βρίσκουν τον τρόπο να κερδίζουν. Δεν μπορείς να παίζει συνέχεια καλά και να κερδίζεις. Το ξέρουμε. Πάντα υπάρχει πλάνο και τακτική αλλά το σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε διάρκεια.

Είναι ένα σύστημα που το έχουμε δουλέψει, έχει δώσει καλύτερη ισορροπία στην ομάδα. Να πω ότι δεν θα το παίξουμε; Θα το παίξουμε αρκετές φορές όπως και το 4-3-1-2 και το 4-4-1-1 αν θέλουμε να απλωθούμε σε όλο το γήπεδο. Τα παιδιά ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Έχει να κάνει και με τον αντίπαλο που θα παίξουμε και την ετοιμότητα κάποιων παικτών να παίξουν στο επίπεδο που θέλουμε. Καθημερινά αξιολογούμε το φορτίο προπόνησης, την κατάσταση του καθενός. Σαν ομάδα έχουμε ποικιλία. Σίγουρα δεν θα παίξουμε το 4-2-2-2 σε αυτόν τον προκριματικό γύρο.

Είναι παίκτες που ξέρουν τη θέση και μπορούν να παίξουν εκεί. Όταν χρειάζεται να παίξουμε με τον Πράνιτς αριστερό μπακ δεν χρειάζεται να του πω τίποτα. Ξέρει τι πρέπει να κάνει. Και στον Κουτρουμπή το ίδιο. Αν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες που θέλουμε να περάσουμε θα το δείξουμε σε βίντεο και στην προπόνηση.

Για τον Πράνιτς θέλω να πω ότι αυτή τη στιγμή δείχνει να είναι μακράν ο πιο συγκεντρωμένος και πειθαρχημένος παίκτης στην ομάδα. Τουλάχιστον εμένα με έχει εκπλήξει με τη συνέπεια και τη συγκέντρωση που δείχνει και ίσως πρέπει να είναι ένα παράδειγμα για τα πιο νέα παιδιά. Ξέρει και αυτός όπως και οι άλλοι ότι φέτος θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Συζητήσαμε και μου είπε ότι θα προσπαθήσει να δείξει ότι αξίζει να παίζει στην ομάδα. Πέρυσι ο Πράνιτς έπαιξε όλη τη σεζόν με μια εβδομάδα διακοπές. Είναι η πρώτη προετοιμασία που κάνει.

Ο Βασίλης Αγγελόπουλος ήδη από τον πρώτο χρόνο έκανε μια συμμετοχή και πέρυσι πήρε δύο παιχνίδια. Είναι ένα παιδί που σταδιακά θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Δείχνει ότι το θέλει, είναι συγκεντρωμένος. Το κυριότερο είναι ότι δεν φοβάται. Θέλει να πάρει τη μπάλα, να παίξει μπροστά κάτι που είναι σημαντικό. Το πιστεύει και αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι εάν την πρώτη εβδομάδα στην Αθήνα ήταν δύσκολο να συνηθίσει στην προπόνηση γιατί ήταν ένα κλικ πιο κάτω, μιλώντας μαζί του γιατί είναι ένα αρκετά έξυπνο παιδί έχει προσαρμοστεί πλήρως. Στη διάρκεια της σεζόν θα τον δούμε. Αν είναι καλός θα παίξει.

Έχουμε αδυναμίες ακόμα. Πρέπει να δούμε τι υπάρχει αυτή τη στιγμή. Έχουμε ένα ρόστερ που διαμορφώθηκε όπως θέλαμε και το κυριότερο είναι ότι είμαστε προετοιμασμένοι σε όλα τα σενάρια, μια πιθανή πώληση ή ένας τραυματισμός να είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε άμεσα. Νομίζω το ρόστερ και η ποιότητα των παικτών που έχουμε μπορεί να κάνει το παραπάνω εάν είμαστε όλοι υγιής. Έχουμε ωριμότητα και ποιότητα.

Στόχος μας είναι να εξελίσσουμε τους παίκτες, ειδικά όταν είναι νέοι. Το κυριότερο είναι να μην ξεπουλήσει. Αν κάποιος θέλει να πάρει παίκτη μας θα πρέπει να πληρώσει αρκετά. Πλέον οι παίκτες μας έχουν τη μάθηση και την ικανότητα να παίξουν σε υψηλό επίπεδο.

Υπάρχει βάθος και φάνηκε την τελευταία διετία. Πολλά παιδιά πήραν παραστάσεις. Σημαντικό ότι κερδίσαμε πολλά παιχνίδια χωρίς τον Μπεργκ. Καρέλης, Κλωναρίδης και στο τέλος Μαυρίας έδειξαν ότι η ομάδα έχει βάθος. Και στη μεσαία γραμμή και στην άμυνα προσπαθούμε να εμπιστευόμαστε τα παιδιά και ξέρουμε ότι θα κάνουν τη δουλειά τους στο βαθμό που πρέπει. Ευρώπη και Ελλάδα δεν είναι εύκολο ειδικά όταν θέλεις να πρωταγωνιστήσεις. Από την άλλη είναι μια πρόκληση για μας και τους ίδιους τους παίκτες για το κατά πόσο θα αντέξουμε ως το τέλος να πάμε ψηλά σε δύο διοργανώσεις. Χρειάζεται και τύχη να μην έχεις τραυματισμούς, τιμωρίες. Όλα παίζουν ρόλο.

Πάντα από τη στιγμή που κάθεσαι σε αυτή τη θέση έχεις πίεση. Όταν δεν έχεις πίεση σημαίνει ότι δεν έχεις στόχους ούτε φιλοδοξίες. Η διοίκηση κινήθηκε όπως πρέπει και σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις όπως του Σάντσεθ και του Εσιέν έκανε την υπέρβαση. Από εκεί και πέρα έγκειται σε μένα και στους συνεργάτες μου και στους παίκτες να δείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι είμαστε καλύτερη ομάδα.

Είχα πει από την αρχή ότι θέλαμε ο Παναθηναϊκός να γίνει μια ομάδα που θα λειτουργεί διαφορετικά. Εσείς είσαστε εδώ καθημερινά, βλέπετε πώς λειτουργεί η ομάδα και έχετε δει στο παρελθόν και άλλες προετοιμασίες, μπορείτε να το καταλάβετε. Για μένα που συνεργάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους, είναι κάτι που σε ικανοποιεί. Ζητάς κάποια πράγματα και προσπαθούν να το κάνουν εφικτό στα επιτρεπτά όρια. Το πλάνο εφαρμόστηκε όπως το είχαμε σχεδιάσει. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια πρώτα απ’ όλα στον πρόεδρο γιατί έδωσε την έγκριση και μετά στον Τάκη και στον Λεωνίδα που κινήθηκαν αρκετά γρήγορα και μερικές φορές ήταν κουραστικές και επίπονες οι διαπραγματεύσεις. Κινήθηκαν έξυπνα και οργανωμένα.

Φάνηκε ότι η ομάδα έχει πλάνο και τίποτα δεν γίνεται στην τύχη. Το σημαντικό είναι ότι όλα τα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα, ήθελαν να έρθουν. Δεν παρακαλέσαμε κανέναν. Μιλώντας με τα παιδιά και εξηγώντας το πλάνο και τη φιλοσοφία μας, όλοι πίεσαν τους ατζέντηδες να βρουν λύση για να έρθουν στην ομάδα. Αυτό δείχνει το κύρος και το σεβασμό που τρέφουν στο όνομα του Παναθηναϊκού. Τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα ήταν ο Σάντσεθ και ο Εσιέν που έχουν παίξει στο υψηλότερο επίπεδο και έχουν εντυπωσιαστεί με την οργάνωση, την ποιότητα και το κλίμα στην ομάδα. Αυτό ικανοποιεί τη διοίκηση και εμάς για την προσπάθεια που κάνουμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα