Αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους ζητούν Αρετή και Βίκυ Τσοχατζοπούλου

Αναστολή εκτέλεσης της ποινής που τους επιβλήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, θα ζητήσουν σήμερα από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η κόρη και η σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος εκτίει 20ετη κάθειρξη μετά την καταδίκη του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προϊόν δωροδοκίας από την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Για την ίδια υπόθεση και για την ίδια κατηγορία, δηλαδή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος είχαν επίσης καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου. Το δικαστήριο επέβαλλε κάθειρξη 12 ετών στην κάθε μια κατηγορουμένη, χωρίς μάλιστα να χορηγήσει αναστολή με αποτέλεσμα και οι δυο γυναίκες να οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου άλλωστε βρίσκονταν καθώς είχαν κριθεί προφυλακιστέες.

Τώρα ενώπιον του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου αναμένεται να ζητήσουν την αναστολή εκτέλεσης της ποινής που τους έχει επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και οι ίδιες ενώπιον των δικαστών προκειμένου να προβάλλουν τους ισχυρισμούς τους. Και οι δυο γυναίκες είναι μητέρες ανήλικων τέκνων, τα οποία πλέον μεγαλώνουν με τους συγγενείς τους.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στην Αρετή Τσοχατζόπουλου της επιβλήθηκε από δευτεροβάθμιο δικαστήριο ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών με αναστολή για το αδίκημα της μη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες, κατά τα έτη 2008 και 2009.

Στην απολογία της στο δικαστήριο, η κόρη του πρώην υπουργού ανέφερε ότι δεν υπήρχε δόλος στην παράλειψή της αυτή και πως στο διάστημα εκείνο η ίδια βρίσκονταν στο εξωτερικό και το ανήλικο παιδί της αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σε ό,τι αφορά τη Βίκυ Σταμάτη αναμένεται να επικαλεστεί – προκειμένου να υποστηρίξει την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της – τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει κυρίως ψυχολογικής φύσης αλλά και το γεγονός πως ο ανήλικος γιος της στερείται και τους δυο γονείς του δηλαδή την ίδια αλλά και τον πατέρα του ,Άκη Τσοχατζόπουλο.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα