Ανατροπή: Νέο πόρισμα-φωτιά για τον Παντελή Παντελίδη

 

 

Αποκαλυπτικά και ανατρεπτικά είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη. Το νέο πόρισμα του πραγματογνώμονα τεχνικού συμβούλου, κυρίου Φιτσιάλου που έχει ορίσει η οικογένεια του τραγουδιστή, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οδηγός του τζιπ 18ης Φεβρουαρίου δεν ήταν εκείνος, όπως τόνισε  στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ο γενετιστής – μοριακός βιολόγος Γιώργος Φίτσιαλος, τον οποίο οι συγγενείς του αδικοχαμένου τραγουδιστή όρισαν τεχνικό σύμβουλό τους, παρέδωσε στον δικηγόρο της οικογένειας το 26σέλιδο πόρισμά του και αναφέρει τα εξής στην Espresso: «Στη θέση του συνοδηγού έχουν γίνει πολλές δειγματοληψίες και σε όλες το μόνο γενετικό υλικό που ανιχνεύεται είναι του Παντελή Παντελίδη και όχι γυναίκας (σ.σ. της Φρόσως Κυριάκου που σύμφωνα με τις καταθέσεις ήταν συνοδηγός), είτε είναι στο παράθυρο – τζάμι, είτε είναι στο κάθισμα, είτε στον υπόλοιπο περιβάλλοντα χώρο. Δεν υπάρχει γενετικό υλικό άλλου προσώπου στη θέση του συνοδηγού. Σε διάφορα σημεία του περιβάλλοντος χώρου στη θέση πίσω από τον συνοδηγό, όπου καθόταν η Μίνα Αρναούτη, η οποία είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά, υπάρχει επίσης ένα και μοναδικό, γένους θηλυκού, γενετικό αποτύπωμα. Στη θέση του οδηγού έχουν γίνει δειγματοληψίες στο τιμόνι και το κάθισμα, όπου, όπως αναμενόταν άλλωστε, βρέθηκε το DNA του Παντελίδη, αφού ο τραγουδιστής είχε σίγουρα οδηγήσει το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου. Το θέμα ήταν αν θα βρεθεί και DNA δεύτερου ατόμου, ειδικά στο τιμόνι, που θα σήμαινε ότι είχε έρθει σε επαφή με το τιμόνι άλλο άτομο πλην του Παντελή Παντελίδη.
Όπως λέει ο δικαστικός πραγματογνώμονας στο τιμόνι έγιναν επτά δειγματοληψίες: «Δυστυχώς, οι πέντε δειγματοληψίες είχαν αίμα, πράγμα που δεν μας δίνει πληροφορία για το ποιος οδηγούσε το όχημα εκείνη τη στιγμή, δεδομένου ότι το αίμα εναποτίθεται μεταγενέστερα, κατόπιν του δυστυχήματος. Άρα, πάμε στις δύο δειγματοληψίες που είχαν επιθηλιακά κύτταρα, τα οποία μας δείχνουν ποιος είχε έρθει σε επαφή με το τιμόνι εκείνη την περίοδο. Σε αυτές βρίσκουμε πράγματι και δεύτερο άτομο, πέρα από τον Παντελή Παντελίδη».
Επίσης τόνισε: «Μέχρι στιγμής έχουμε ισχυρές ενδείξεις για το ποιο άτομο είναι αυτό, αλλά πριν ανακοινώσουμε οτιδήποτε θα πρέπει να έχουμε περαιτέρω αποδείξεις. Αναμένουμε τα εργαστηριακά αποτελέσματα των ειδικών της τροχαίας, μέσω της νομικής οδού, προκειμένου να έχουμε μια πιο συγκεκριμένη άποψη για το δεύτερο άτομο. Και σε αυτές τις δειγματοληψίες, επικυρώνονται τα ευρήματα που έχουν βρεθεί από την αστυνομία. Δηλαδή, στον περιβάλλοντα χώρο του συνοδηγού βρίσκεται μόνο ένα και μοναδικό DNA, του Παντελίδη, και στον πίσω χώρο ένα και μοναδικό, γένους θηλυκού. Βρέθηκαν επίσης αίμα και καθαρό DNA ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τον αερόσακο. Ο αερόσακος είναι ένα εξάρτημα του αυτοκινήτου το οποίο -υπό νορμάλ συνθήκες- είναι στον περιβάλλοντα χώρο, ανοίγει και βγαίνει μόνο τη στιγμή του ατυχήματος, άρα είναι πάντα πάρα πολύ σημαντικό πειστήριο, μια πολύ σημαντική πληροφορία για τις θέσεις οδηγού και συνοδηγών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα