Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του 21χρονου φοιτητή στην Κάλυμνο

Ανατροπή σημειώνεται  στην υπόθεση του θανάτου του 21χρονου φοιτητή  που βρέθηκε νεκρός τον περασμένο Νοέμβρη στην Κάλυμνο αφού τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων στη σορό του 21χρονου φοιτητή αλλάζουν τα αρχικά δεδομένα.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η Αγγελική Νικολούλη στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, οι ιστολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο άτυχος φοιτητής έχασε την ζωή του ακαριαία και όχι μετά από ημέρες όπως υποστήριζε ο ιατροδικαστικής Δωδεκανήσων που είχε εξετάσει αρχικά την σορό.

Επίσης η σορός δεν έφερε κατάγματα ούτε ρήξη σπλήνας όπως επίσης είχε αναφερθεί στην πρώτη ιατροδικαστική εξέταση. Οι αποκαλύψεις όμως δεν σταματούν εδώ καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα εντοπίστηκαν πολλά και σοβαράς θλαστικά τραύματα στο κεφάλι του φοιτητή τα οποία προκλήθηκαν από θλων όργανο.

Από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του Νίκου Χατζηπαύλου είχε απορρίψει το σενάριο της αστυνομίας που ανέφερε πως ο φοιτητής έκανε ορειβασία όπου έχασε την ισορροπία και έπεσε στο κενό με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο μετά από ημέρες αβοήθητος και πλέον θεωρεί πως μετά τα σημερινά αποτελέσματα πρέπει να ανοίξει ξανά ο κύκλος των ερευνών.

Ο Σωκράτης Τσαντίρης τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του άτυχου νεαρού, που συμμετείχε με άλλους τρεις ιατροδικαστές στη δεύτερη νεκροτομή που ζήτησαν οι συγγενείς, μιλάει πλέον ξεκάθαρα για εσφαλμένα ευρήματα της πρώτης νεκροτομής.

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 είχε φιλοξενήσει στο στούντιο τον χειρουργό ορθοπεδικό, με ειδίκευση στις αθλητικές κακώσεις και στην τραυματολογία, Γιώργο Σαφό που κλήθηκε από τον τεχνικό σύμβουλο να μελετήσει την ακτινοσκόπηση που έγινε στη σορό του φοιτητή.

Ο κ. Σαφός είχε πει τότε στην εκπομπή πως από την ακτινοσκόπηση δεν προέκυψε κανένα κάταγμα που να δικαιολογεί πτώση από ύψος.

«Για την ακρίβεια δεν έσπασε ούτε ένα δόντι! Βλέπουμε ανθρώπους να πέφτουν ακόμη κι από δύο μέτρα και να έχουν σοβαρά κατάγματα. Στο πόρισμα όμως του πρώτου ιατροδικαστή που αμφισβητήθηκε από την οικογένεια, αναφέρεται ως αιτία θανάτου «δευτερογενής καταπληξία ως επιπλοκή πολλαπλών κακώσεων σώματος συμβατές με πτώση», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα