ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν έχω διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη»

Ανακοίνωση-απάντηση στην άσκηση ποινικής διώξεως εναντίον του και ακόμα 14 στελεχών της τράπεζας ΜΑΡΦΙΝ, αλλά και σε βάρος εφοπλίστριας για υπόθεση επισφαλούς δανειοδότησης εξέδωσε ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, διαλαλώντας ότι δεν έχει διαπράξει «οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη».

Ο επιχειρηματίας κάνει λόγο για μη σύννομη ποινική δίωξη που «προκαλεί απορία», εξηγώντας τα εξής:

«Η υπόθεση είχε τεθεί, όπως είναι γνωστό, στο αρχείο μετά από πολύχρονη προκαταρκτική εξέταση με πλήρως αιτιολογημένη διάταξη της αρμόδιας εισαγγελέως. Γι΄ αυτό η άσκηση ποινικής δίωξης προϋπέθετε, σύμφωνα με τον νόμο, την ύπαρξη νέων σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων αλλά και την προηγούμενη ακρόασή μου από τους εισαγγελείς που ασχολήθηκαν εκ νέου με την υπόθεση».

Σύμφωνα πάντα με τον Ανδρ. Βγενόπουλος «ούτε νέα στοιχεία υπήρξαν όμως, εξ όσων γνωρίζω», ούτε κλήθηκε –όπως λέει– ποτέ προκειμένου «να ασκήσω το θεμελιώδες δικαίωμά μου να ακουστώ και να υποδείξω τα μέσα της υπεράσπισής μου».

«Υπό τα δεδομένα αυτά» καταλήγει ο επιχειρηματίας, «η ποινική μου δίωξη θα ελεγχθεί για τη νομιμότητά της και δικαιολογεί δυσπιστία για την ευθυκρισία και την αμεροληψία όσων την αποφάσισαν. Στην πορεία της διαδικασίας θα αποδειχθεί πανηγυρικά ότι δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη».

Θυμίζεται ότι σήμερα Πέμπτη (6/10) η εισαγγελία διαφθοράς άσκησε ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου και 14 στελεχών της Marfin για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σχετικά με δάνειο περίπου 200 εκατομμυρίων το οποίο φέρεται να δόθηκε χωρίς εξασφαλίσεις στην επενδυτική εταιρία IRF συμφερόντων της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου, στην οποία επίσης απαγγέλθηκε η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Η επίμαχη δανειοδότηση φέρεται να χορηγήθηκε για να αγοραστούν απο την επενδυτική εταιρία μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB, του ομίλου δηλαδή που ανήκε η τράπεζα η οποία χορηγούσε το δάνειο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα