ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ: Μίλησε για όλους, αλλά δεν “είπε” τίποτα

Τέσσερις ώρες διήρκεσε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής η κατάθεση του Ανδρέα Μαρτίνη, του υπόδικου και προφυλακισμένου προέδρου του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας για τα γεγονότα που οδήγησαν στον «ενταφιασμό» του νοσοκομείου, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος.

Οι εισηγητές των κομμάτων ζήτησαν να ελεγχθούν όλοι οι τραπεζικοί του λογαριασμοί, καθώς όπως με έντονο τρόπο δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος  «ο Μαρτίνης που δεν είναι αγγελούδι μας λέει ότι του τηλεφωνούσαν πρωθυπουργοί και του ζητούσαν χάρες, οπότε θα πρέπει να ανοίξουν οι λογαριασμοί του» ενώ ο κ. Κασιδιάρης συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να ανοιχθούν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί των υπουργών που ο ίδιος κατονομάζει, καθώς όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε στο τέλος της εξέτασης «την πολιτική διαπλοκή την αντιληφτήκαμε, ας βρούμε και την οικονομική».

Στην πρωτομιλία του ο κ. Μαρτίνης μίλησε για όλους και για όλα: από το ότι  «χρωστάει χάρη στον κ. Σούρλα αλλά κυρίως στον Καραμανλη και τον  Αθ Τσαλδαρη που έπεισαν τον Μητσοτακη οτι το Ντυναν είναι καλό εργο, ότι  τον προστάτευσε ο Γεννηματάς και πέρασε ο νόμος και έγινε το νοσοκομείο» μέχρι τον κ. Αβραμόπουλο, ότι πίσω από την πλάτη του διόριζε προσωπικό στο Ντυνάν και στο Δημόσιο.

Χαρακτήρισε «λαίλαπα» τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο επαναλαμβάνοντας διαρκώς ότι «ο  Λοβέρδος έσκαψε το λάκκο του Ντυνάν και ο Γεωργιάδης μας έριξε μέσα και σφράγισε τον λάκκο», απαντώντας στα εύλογα ερωτήματα των βουλευτών για το ποιος είχε τελικά συμφέρον για όλα αυτά, αφού εκτείνονται σε θητείες διαφόρων κυβερνήσεων «ο …. Νταισενμπλουμ!!!!» μη διστάζοντας να αναφωνήσει αρκετές φορές «Γερουν γερά»!!!!

Ο κ. Μαρτίνης ισχυρίστηκε ότι βάσει νομοθετικής ρύθμισης το Ερρίκος Ντυνάν είχε τη δυνατότητα να νοσηλεύσει νόμιμα ασθενείς προερχόμενους από τον Ερυθρό Σταυρό χωρίς να πληρωθεί και αναρωτήθηκε «εάν αυτό είναι σκάνδαλο», ενώ σε ερώτηση του κ. Λάππα, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εάν νοσηλεύοντο δωρεάν ασθενείς, απάντησε ότι «απλά δεν πλήρωναν την διαφορά θέσης, από τα ασφαλιστικά τους ταμεία εισπράτταμε κανονικά τα νοσήλεια». Ωστόσο, σε επόμενες ερωτήσεις για το ίδιο θέμα κατέθεσε ότι έκανε πολιτικές «χάρες», καθώς το μεγαλύτερο τμήμα των 17.000 ατόμων που διαπιστώθηκε ότι δεν κατέβαλλαν νοσήλεια προήρχετο από πολιτικά ρουσφέτια.

Πολλά όμως δεν κατάφερε να εξηγήσει ο κ. Μαρτίνης στην εξεταστική επιτροπή: πώς ακριβώς εκβιάστηκε (κατά τα λεγόμενά του) και απέσυρε τα ένδικα μέσα κατά του κ. Βγενόπουλου τον Μάιο του 2012, πώς πιέστηκε και παραιτήθηκε κατά προτροπή του κ. Γεωργιάδη τον Ιανουάριο του 2014, γιατί και στις δύο αυτές χρονικές στιγμές απέστειλε ευχαριστήριες επιστολές στην πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων.

Στην εύλογη ερώτηση του κ. Γεωργαντά, βουλευτή της Ν.Δ. «γιατί, αφού το τίμημα του πλειστηριασμού του νοσοκομείου ήταν τόσο χαμηλό (115 εκ. €) δεν εμφανίστηκε άλλος υπερθεματιστής;» ο κ. Μαρτίνης επέμεινε εμμονικά να μιλάει για το αόριστο και νεφελώδες «σχέδιο άλωσης», το οποίο «δεν γνωρίζει ποιος το εξύφανε» αλλά επετεύχθη με «το κλείσιμο της κάνουλας των χρημάτων για να το πάρει ο Σάλλας», ενώ δεν δίστασε να επιχειρήσει να παραπλανήσει την εξεταστική επιτροπή: σε ερώτηση του κ. Γεωργαντά εάν ο ίδιος αναγγέλθηκε στον πλειστηριασμό για τα χρήματα που ισχυρίζεται ότι του όφειλε το νοσοκομείο, ο κ. Μαρτίνης απάντησε έντονα «δεν καταδέχτηκα», και όταν ο βουλευτής της Ν.Δ. παρουσίασε την έκθεση των αναγγελιών στον πλειστηριασμό, όπου στην σελίδα    212 με αύξοντα αριθμό 171 εμφανίζεται η αναγγελία του κ. Μαρτίνη για 34.765€ για  δεδουλευμένα από τον 5/2012 μέχρι τον 2/2014 (παρότι είχε ήδη παραιτηθεί έναν μήνα πριν) ο κ. Μαρτίνης δεν απάντησε.

Και το αφήγημα Μαρτίνη έχει και άλλα «δεν».

«Δεν» του επέτρεψε η προσωρινή διοίκηση να ελέγξει εάν υποβλήθηκαν εκ των υστέρων ισολογισμοί που έπρεπε να υποβάλλει ο ίδιος στην θητεία του, «δεν» μπορούσε να πει «όχι» σε πολιτικούς που του ζητούσαν να διαγράψει τα νοσήλεια δικών τους ανθρώπων, «δεν» κατονομάζει τους πολιτικούς αυτούς, «δεν» κοίταζε τι πλήρωνε ο καθένας, «δεν κυνηγάω Πρωθυπουργούς», όπως είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτηση του κ. Κασιδιάρη γιατί χορηγήθηκε συνολική έκπτωση 47.000€ στο ζεύγος Σημίτη, προκαλώντας ισόποση ζημιά στο Νοσοκομείο.

Την επόμενη Τετάρτη και ώρα 11 θα συνεχιστεί η διακοπείσα συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την Υγεία.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα