Ανεβάζει τα ντεσιμπέλ στο σκληρό ροκ το Ποτάμι

Το σκληρό ροκ από την Σεβαστουπόλεως κατά των υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Έτσι μετά τον Γιώργο Κατρούγκαλο και το Νίκο Φίλη που μπήκαν στο στόχαστρο του Ποταμιού ήρθε η σειρά του Αλέκου Φλαμπουράρη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης προέβη σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία από του βήματος της Βουλής, όπου κατηγόρησε τον υπουργό Επικρατείας και “πατρική φιγούρα” του πρωθυπουργού για μαύρα ταμεία στην κατασκευαστική του εταιρεία. Μιλώντας στην Ολομέλεια, για το νομοσχέδιο παραχώρησης του ιπποδρομιακού στοιχήματος, ο βουλευτής του Ποταμιού επανέφερε το θέμα της πρώην εταιρείας του υπουργού.

«Φωνάζετε για τους διεφθαρμένους, τους άλλους διεφθαρμένους, και οι ισολογισμοί της εταιρείας του κυρίου Φλαμπουράρη- συγγνώμη της πρώην εταιρείας του κυρίου Φλαμπουράρη -δείχνουν μετρητά στα ταμεία πάνω από 1 εκατομμύριο κάθε χρονιά από το 2011 και μετά. Ενδιαφέρον είναι πως το 2010 έχουμε μόνο 75.000 μετρητά. Τι τα κάνει τόσα μετρητά η εταιρεία; Μαύρα ταμεία λέγονται αυτά στην πιάτσα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης, ενώ κατέθεσε στα πρακτικά τους ισολογισμούς της εταιρείας. «Αφήστε λοιπόν τις ηθικολογίες γιατί η αλαζονεία σας θα σας οδηγήσει γρήγορα στην καταστροφή, όπως οδήγησε τόσους άλλους πριν από εσάς», πρόσθεσε ο βουλευτής.

Για το ΦΠΑ

Συντονισμένη επίθεση στην κυβέρνηση για τον ΦΠΑ στα γηροκομεία επιχειρεί το «Ποτάμι», καταθέτοντας μάλιστα σχετική ερώτηση στη Βουλή. Το κόμμα σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «αψυχολόγητη» την αύξηση του συντελεστή από το 13% στο 23% που πλήττει την αξιοπρέπεια 10.000 ηλικιωμένων.
Εξηγεί ότι τα μέτρα της κυβέρνησης πλήττουν ασύμμετρα το ευπαθές κομμάτι της κοινωνίας, καθώς από την μια τους μειώνει περαιτέρω τη σύνταξη και από την άλλη τους επιβαρύνει με τουλάχιστον 100 ευρώ το μήνα για το κόστος των γηροκομείων.
Την ίδια ώρα ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης με ερώτησή του  προς τον υπουργό Οικονομικών υποστηρίζει πως «μέσα στην παρούσα οικονομική συγκυρία η κυβέρνηση επιλέγει να ”χτυπήσει” και τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων» και προσθέτει ότι «με τα ήδη μειωμένα και πενιχρά τους εισοδήματα οι ηλικιωμένοι καλούνται τώρα να αντιμετωπίσουν και  την αύξηση  στο μηνιαίο κόστος διαμονής στους οίκους ευγηρίας.
Επισημαίνεται δε, πως η επιπλέον μηνιαία οικονομική επιβάρυνση που προκύπτει από την αύξηση του ΦΠΑ σε μία μέση μονάδα, της οποίας το μηνιαίο κόστος υπολογίζεται στα 800 ευρώ, εκτιμάται στα 100 ευρώ».
Καταλήγει δε σημειώνοντας: «Η κοινωνικά άδικη και σκληρή αύξηση στο Φ.Π.Α. στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων είναι επιπλέον ακατανόητη αν συνυπολογιστεί πως στις υπόλοιπες χώρες τις ΕΕ ισχύει η απαλλαγή των ηλικιωμένων απ’ την καταβολή Φ.Π.Α. στα εν λόγω ιδρύματα».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα