Ανεξαρτησία χωρίς θεατές!

Η Μπαρτσελόνα είναι κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος και ο αγώνας με τη Λας Πάλμας ήταν κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι. Το 3-0 των Καταλανών και πρωτοπόρων του ισπανικού πρωταθλήματος έρχεται σε δεύτερη μέρα, αφού το ματς θα μείνει στην ιστορία για άλλους λόγους.

Λόγω της έκρυθμης κατάστασης σε όλη την Καταλονία, με την ισπανική κυβέρνηση να προσπαθεί να μην επιτρέψει την τέλεση του δημοψηφίσματος, αρχικά υπήρχε η ιδέα να αναβληθεί το παιχνίδι. Τελικά αυτό διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, με τον κόσμο έξω από το Καμπ Νου να πραγματοποιεί συλλαλητήριο και να φωνάζει συνθήματα υπέρ της Μπαρτσελόνα και κατά της κυβέρνησης.

Πριν από το ματς επικράτησε ένταση με τον Πικέ να δηλώνει πως δεν θα κατέβει, αρχικά τη διοίκηση να συμφωνεί με την αναβολή, αλλά στο τέλος και έπειτα από συνεννόηση με τη Λίγκα, να διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών. Οι παίκτες της Μπάρτσα δεν ήθελαν, αλλά αναγκάστηκαν.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο και η κλωτσιά πήγε σύννεφο. Οι ποδοσφαιριστές της Μπάρτσα ήταν εκνευρισμένοι, ιδίως από τη στιγμή που είδαν μήνυμα κατά της απόσχισης της Καταλονίας ραμμένο στις εμφανίσεις των φιλοξενούμενων! Στην επανάληψη πάλι οι γηπεδούχοι βαρούσαν (πέντε κίτρινες μέχρι το 50’!) αλλά μετά το 1-0 του Μπούσκετς ηρέμησαν. Ο Μέσι με δύο γκολ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 και η Μπάρτσα οδεύει για το (τελευταίο;) ισπανικό της πρωτάθλημα!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα