Ανεπίσημη επίσκεψη Ερντογάν στην Καρλσρούη

Επίσκεψη σην Καρλσρούη θα πραγματοποιήσει την  Κυριακή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να μιλήσει στη «Συνάντηση της Νεολαίας» που διοργανώνει η Ένωση Ευρωπαίων-Τούρκων Δημοκρατών (UETD).

Η ομιλία του Τούρκου προέδρου έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις από τους επικριτές του, οι οποίοι θεωρούν ότι συνιστά ανεπίτρεπτη ανάμειξη στην προεκλογική εκστρατεία εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών, ο κ. Ερντογάν θα επισκεφθεί την πόλη ανεπισήμως, προκειμένου να ευχαριστήσει τους συμπατριώτες του για τη στήριξή τους στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Αυγούστου.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ωστόσο, το κουρδικό HDP καταγγέλλει τον Τούρκο πρόεδρο για «παράνομη ανάμειξη στην προεκλογική εκστρατεία», με σκοπό τη στήριξη του κόμματός του, AKP, και σκοπεύει να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Το διακύβευμα των εκλογών για τον Ταγίπ Ερντογάν είναι η εξασφάλιση της πλειοψηφίας που είναι απαραίτητη ώστε το σύστημα διακυβέρνησης της Τουρκίας να μετατραπεί σε προεδρικό και ο ίδιος να αποκτήσει ενισχυμένες εξουσίες.

Περισσότεροι από 1,4 εκατ. τουρκικής καταγωγής κάτοικοι της Γερμανίας έχουν πλέον δικαίωμα να ψηφίζουν στις εκλογές της πατρίδας τους.

Στην περιοχή της Βάδης-Βιρτεμβέργης, όπου βρίσκεται και η Καρλσρούη, ζουν περίπου 225.000 Τούρκοι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα