Ανησυχία από την επανεμφάνιση του Χ. Ξηρού

Προβληματισμό και ανησυχία, προκαλεί στην ηγεσία της ΕΛ. ΑΣ., η επανεμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, με επιστολή του στον δικτυακό τόπο indymendia.

Ο καταζητούμενος, ύστερα από την πρόσφατη απόδρασή του, κατάδικος της «17Ν» υπογράφει ένα παραληρηματικό κείμενο γεμάτο απειλές και ύβρεις.  που τιτλοφορείται «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή με ημερομηνία υπογραφής την 14η Ιανουαρίου.

Εκτός από την επιστολή που ανέβασε ο φυγάς τρομοκράτης της 17Ν στο Indymedia ανάρτησε και ένα βίντεο στο οποίο κατεβάζει ολόκληρο πολιτικό μανιφέστο, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις απειλές.

Ο εκτελεστής της 17Ν, καλεί «τους συντρόφους της Άκρας Αριστεράς και της Αναρχίας» αλλά και «όλους τους συντρόφους που υιοθετούν την αντάρτικη δράση, ελεύθερους και αιχμάλωτους», για ενότητα στην πράξη.

«Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να διαφωνούμε. Έχουμε πόλεμο. Και στον πόλεμο δεν κάνεις ψιλή κουβέντα. Δίνεις μάχες», τονίζει.

Ήδη στη ΓΑΔΑ, είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να εντοπιστούν  τα διαδικτυακά ίχνη της επιστολής, ενώ σε μια πρώτη αντίδραση αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ., σημειώνουν  ότι  «επιβεβαιώνονται οι φόβοι που ότι ο Ξηρός απέδρασε για να επιστρέψει στην ενεργό δράση».

Tο μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι αστυνομικές έρευνες επικεντρώθηκαν στην οδό Δήλου στην Καισαριανή, χωρίς όμως να εντοπιστεί ο καταζητούμενος δραπέτης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ερωτηθείς σχετικά  αρνήθηκε να σχολιάσει την επιστολή και το βίντεο που ανάρτησε ο Χ. Ξηρός, τονίζοντας: «Δεν έχω κανέναν λόγο να σχολιάσω τις σκέψεις του όποιου τρομοκράτη, και ιδιαίτερα του Χριστόδουλου Ξηρού».

«Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να διαβεβαιώσω την ελληνική κοινωνία ότι οι Αρχές επιτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους να οδηγούν στις φυλακές αυτούς που πρέπει να βρίσκονται εκεί» πρόσθεσε.

«Οι δηλώσεις των τρομοκρατών λαμβάνουν απάντηση από τη Δικαιοσύνη στο πλαίσιο του Συντάγματος, των νόμων και των θεσμών», σημείωσε από την πλευρά του  ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, προσθέτοντας ωστόσο, ότι η ελληνική Πολιτεία οφείλει να θωρακίσει τους πολίτες από αυτούς που τους επιβουλεύονται.

«Γι’ αυτό και η λειτουργία Καταστήματος Κράτησης υψίστης ασφαλείας αποτελεί αναγκαίο μέτρο για τους εχθρούς της Δημοκρατίας και αυτό θα γίνει με όρους ασφάλειας της κοινωνίας και τήρησής της νομιμότητας, όπως συμβαίνει σε όλα  τα δημοκρατικά κράτη», σημείωσε.

Την ίδια ώρα με κοινή δήλωσή τους  η Ντόρα Μπακογιάννη και τα παιδιά της, Αλεξία και Κώστας, χαρακτηρίζουν τον Χριστόδουλο Ξηρό ως ένα  αδίστακτο, στυγνό, κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος επιμένει να εκμεταλλεύεται την ηθική ανωτερότητα της Δημοκρατίας.

Εκφράζουν ακόμη τη βεβαιότητα ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός «θα πάρει τη θέση του στη φυλακή όπου και ανήκει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα