Ανησυχία εν’ όψει του Euro

Σε 80 μέρες ξεκινά το 15ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και αντί για ανυπομονησία, υπάρχει ανησυχία. Μετά και το νέο διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, τις πρόσφατες ενέργειες στη Γαλλία και το χαρακτηρισμό του ποδοσφαίρου ως «κοινωνικό γεγονός της άτιμης Δύσης» από τον ISIS, είναι ξεκάθαρο πλέον πως η μεγάλη διοργάνωση θα τελεσθεί υπό καθεστώς φόβου.

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει τυφλά χτυπήματα κατά τη διάρκεια μεγάλων αθλητικών γεγονότων, ενώ πρόσφατα λίγο έλλειψε να γίνει μακελειό στο φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα Γαλλία-Γερμανία. Το Euro του 2016 ξεκινά στις 10 Ιουνίου στο «Stade de France» του Παρισιού και η παγκόσμια αθλητική κοινότητα δε νιώθει και πολύ βέβαιη δια την ασφάλεια του γεγονότος. Η UEFA υποχρεώθηκε να προβεί σε κατευναστική και καθησυχαστική ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει όλους τους φιλάθλους και τους διοργανωτές πως δε θα πρέπει να ανησυχούν εν’ όψει της διοργάνωσης.
Θυμίζουμε πως το Euro θα διεξαχθεί σε εννέα πόλεις (και ένα προάστιο του Παρισιού) και προφανώς τα μέτρα προστασίας στα αεροδρόμια, στα ξενοδοχεία, τις τουριστικές περιοχές και τα γήπεδα θα είναι δρακόντεια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα