Ανθελληνικό παραλήρημα από τη Bild – Υποδεικνύει τι πρέπει να πουλήσουμε

Συνεχίζει το ανθελληνικό παραλήρημά της η Bild. H γερμανική εφημερίδα, πιστή στο σκληρό πρόσωπο που δείχνει στη χώρα μας, δημοσίευσε ένα ακόμα άρθρο-φωτιά, αφού ξεπούλησε όλη την πατρίδα μας. Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα δημοσιεύει λίστα και δίνει συγκεκριμένα ονόματα από νησιά, στάδια και παραλίες που θα πρέπει να μπουν στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων για να ξεχρεώσει η Ελλάδα.

Το δημοσίευμα περιλαμβάνει τα πάντα. Μαρίνες για γιοτ που βρίσκονται στην Επίδαυρο και στην Ύδρα, τα δύο κυβερνητικά αεροσκάφη που αποτιμώνται στα 10 εκ. ευρώ, 2.500 κτίρια του υπουργείου Πολιτισμού, στάδια όπως το ΟΑΚΑ και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλία, η Αμερικανική βάση στο Ηράκλειο, λιμάνια, ξενοδοχεία, 77.000 χωράφια, ελληνική ιδιοκτησία που βρίσκεται στο εξωτερικό, ιαματικές πηγές όπως αυτές που βρίσκονται στις Θερμοπύλες.

Στη λίστα περιλαμβάνονται και παραλίες, όπως εκείνη της Ερμιόνης, και 14 περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων βρίσκονται εκείνα της Ρόδου και της Κέρκυρας (αναμενόμενα έσοδα: € 1.300.000.000). Εδώ έχουμε να κάνουμε με εκείνα που έχουν περάσει στην κοινοπραξία Fraport-Κοπελούζου.

Ακολουθούν και περισσότερα στάδια και αίθουσες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, για παράδειγμα, το “Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου”.

Δείτε αναλυτικά το κατάλογο της γερμανικής εφημερίδας Bild με τα περιουσιακά στοιχεία που πρόκειται να εκποιηθούν τα οποία περιλαμβάνουν:

Μαρίνες, π.χ., στην Επίδαυρο ή στο νησί της Ύδρας (τιμή ασαφής)
Λιμάνια ΟΛΠ-ΟΛΘ (αναμενόμενα έσοδα: 600.000.000 Ευρώ)
Παραλίες, π.χ. στην Ερμιόνη στην Πελοπόννησο
14 περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων Ρόδος, Κέρκυρα, Κως (αναμενόμενα έσοδα: 1,3 δισ. ευρώ).
2 Airbus (τιμή: 10 εκατομμύρια ευρώ)
2.500 κτίρια του Υπουργείου Πολιτισμού, το κτίριο των σιδηροδρόμων. Κτίρια στο εξωτερικό (συμπεριλαμβανομένης της Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη)
77.332 στρέμματα δημόσιας γης
Ιαματικές πηγές, όπως στις Θερμοπύλες (Κεντρική Ελλάδα)
Στάδια και αίθουσες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, για παράδειγμα, «Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου» (91 εκτάρια)
Πολλά ξενοδοχεία (συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου)
Η πρώην αμερικανική αεροπορική βάση του Ηρακλείου στην Κρήτη
Ωστόσο, ειδικοί προειδοποιούν ότι τα έσοδα από την εκποίηση των παραπάνω θα είναι πολύ λιγότερα από τα 50 δισ. ευρώ που εκτιμά πως θα αντλήσει η κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα