Ανθρώπινα ράκη ζητούν βοήθεια, αλλά η Πολιτεία απουσιάζει

Τη συνεχιζόμενη και δραματική έλλειψη δομών στη χώρα που μπορούν να στηρίξουν πολίτες με ψυχολογικά προβλήματα στιγματίζει για ακόμα μία φορά ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος.

Με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας, σημειώνει ως παράδειγμα και μόνο την περίπτωση ενός 50χρονου στην Πάτρα που έχει προσπαθήσει πέντε φορές να βάλει τέλος στη ζωή του εξαιτίας σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και ο οποίος μπαινοβγαίνει στην ψυχιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ.

«Κοινωνικοί φορείς και επιστήμονες, όπως και πολλοί ιδιώτες επωμισμένοι με το βάρος παθήσεων μελών της οικογένειάς τους, προειδοποιούσαν στο ξέσπασμα της κρίσης πως όχι μόνο οι εξελίξεις θα παρόξυναν κοινωνικά προβλήματα που αποφέρουν ψυχολογικές ανακλάσεις, αλλά θα εξερέθιζαν ήδη υπάρχουσες καταστάσεις. Και πράγματι, είτε επειδή χάθηκε η δυνατότητα του κράτους να συντηρεί μονάδες ψυχιατρικού ενδιαφέροντος, είτε επειδή οι οικογένειες έχασαν τους πόρους που τους επέτρεπαν να διαχειρίζονται με ίδια μέσα το πρόβλημα, διάφορες καταστάσεις ξεχύθηκαν εν μέση οδώ, ενώ άνθρωποι επιβαρυμένοι διολίσθησαν σε χειρότερα στάδια, ελλείψει φροντίδας» τονίζει ο κ. Νικολόπουλος.

Ο βουλευτής υπογραμμίζει εκ νέου την ανάγκη εύρεσης λύσεων επειγόντως. «Δεν έπρεπε να επιτρέψουμε να κατακάψει τα πάντα η κρίση. Ορισμένοι τομείς έπρεπε να είχαν γνωρίσει ειδική μεταχείριση. Ας συμβεί αυτό τώρα» καταλήγει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα