Ανοίγει η πλατφόρμα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Την 1η Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για δήλωση συμμετοχής στο πιλοτικό πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. To πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 30 δήμους, ενώ από το 2017 αναμένεται να επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, προωθείται ο εξορθολογισμός, στην καταβολή των επιδομάτων πρόνοιας.

Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργό αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών υπάρχει σχέδιο αναμόρφωσης του συστήματος κοινωνικής πολιτικής.

«Τους εξέθεσα και τους παρουσίασα το σχέδιο που έχουμε για την αναμόρφωση και τον επανασχεδιασμό του εθνικού συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο θα γίνει, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα. Θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, για να το νομοθετήσουμε, μέχρι τον Δεκέμβριο» σημείωσε η ίδια.

Μεταξύ άλλων, η Θ. Φωτίου ανέφερε ότι, από την 1η Απριλίου 2016, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Όπως είπε, σύμφωνα με την Έκθεση της Διεθνούς Τράπεζας, «η Ελλάδα δίνει για κοινωνική προστασία 2,1% του ΑΕΠ, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 4,2%».

Παράλληλα, η Θ. Φωτίου σε δηλώσεις της τόνισε ότι θα υπάρξει εξορθολογισμός όλου του συστήματος επιδομάτων. «Εξετάζω όλα τα επιδόματα στη βάση των αλληλοεπικαλύψεων ανά ωφελούμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

(ΠΗΓΗ: airetos.gr)

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα