«Ανοίγεται» γιατί μπορεί!

Η ΑΕΚ μετά την επιστροφή της στη Super League δεν έχει βγάλει χρήματα από την πώληση κάποιου ποδοσφαιριστή, με εξαίρεση τις 700 χιλιάδες ευρώ που πήρε για τον Μπαρμπόσα και ένα μικροποσό που πήρε για τον Άρθο. Ούτε εισιτήρια διαρκείας έχει πουλήσει κατά κόρον, ούτε λεφτά από τη NOVA εισπράττει με τη σέσουλα…

Με την αυγή του 2017, όμως, και παρά το ότι οι οικονομίες της ΠΑΕ μπαίνουν διαρκώς και αναγκαστικά στο κουμπαρά για το γήπεδο (διότι δεν γίνεται αλλιώς, αυτή είναι η  μεγάλη προτεραιότητα), η διοίκηση δείχνει μία απρόσμενη διάθεση για ενίσχυση, προφανώς όχι για να καλυφθεί η διαφορά των ένδεκα πόντων από την κορυφή, αλλά για να θωρακίσει την ομάδα για το προσεχές μέλλον, (με παίκτες νεαρούς που αντικαθιστούν τους λίγο μεγαλύτερους), για να πάρει πάλι το Κύπελλο, για να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση, για να είναι του χρόνου ακόμη πιο δυνατή και φυσικά για να εμφανιστεί το καλοκαίρι έτοιμη για την είσοδο στους ευρωπαϊκούς ομίλους.

Ο κόσμος βλέπει όχι μόνο μετεγγραφές εκτός πλάνου και ενίσχυση εκ των έσω με ελληνικά ταλέντα, αλλά και ουσιαστικές κινήσεις με ποδοσφαιριστές που μελετήθηκαν από τον Ντε Μπαρτόλο και που βρίσκονταν πάντα στα υπόψη του Μαϊστόροβιτς. Ο κόσμος βλέπει, επίσης, την οικονομική λειτουργία της ΠΑΕ που δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα και ακολουθεί τις προσταγές του FFP και την απαιτητική γραμμή του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ είναι χωρισμένοι στα δύο, υπάρχουν αυτοί που δεν έχουν καμία υπομονή και περιμένουν να δουν την ομάδα του 1994 και κάθε άλλο αποτέλεσμα πέρα από νίκη με 20 ευκαιρίες στο 90λεπτο δεν τους ικανοποιεί και υπάρχουν και οι πιο ψύχραιμοι, εκείνοι που αντιλαμβάνονται τη νέα εποχή και γνωρίζουν πως μία σχετικά νεοφώτιστη ποδοσφαιρική εταιρία που απαγορεύεται να κάνει τα οικονομικά λάθη του παρελθόντος, που παίζει 13 χρόνια χωρίς γήπεδο και που πρέπει να ξεπεράσει το κατεστημένο που λέγεται Ολυμπιακός, δεν μπορεί να τα πάρει όλα μεμιάς.

Η ΑΕΚ παρά το ότι δεν της βγήκε ο Λέσκοτ και ο Αλμέιδα, ο Βάργκας είναι πεσμένος, ο Λάζαρος δεν έχει καλύψει το κενό του Μπαρμπόσα και επέλεξε λάθος προπονητή το καλοκαίρι, είναι μία ομάδα που διαρκώς βελτιώνεται και προσπαθεί. Κάνει πισωγυρίσματα, χάνει βαθμούς μέσα από τα χέρια της, απώλεσε ίσως και αυτό το μέταλλο που της είχε προσθέσει ο Πογιέτ, αλλά με αργά, πολύ αργά η αλήθεια είναι βήματα, αλλάζει επίπεδο, στον αγωνιστικό τομέα και στο σχεδιαστικό προγραμματισμό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα