Ανοικτή η ημερομηνία επιστροφής του Τόμσεν

Ανοιχτή παραμένει ακόμα η ημερομηνία του επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν στην Αθήνα,  για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση.

«Αναμένουμε ο Πόουλ Τόμσεν να επιστρέψει άμεσα. Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει προσδιορισθεί», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ουίλιαμ Μάρεϊ, ενώ ανέφερε πως υπάρχουν πολλά ζητήματα που θα πρέπει να εξετάσει η τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της τρέχουσας αξιολόγησης, όπως το θέμα του Προϋπολογισμού του 2014 (δημοσιονομικό κενό).

Σε ερώτηση για το πότε το ΔΝΤ αναμένει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές επικαλέσθηκε πρόσφατες δηλώσεις του Τόμσεν, σύμφωνα με τις οποίες η εμπιστοσύνη αναμφίβολα θα επεκταθεί και στην αγορά των ελληνικών ομολόγων αν υλοποιηθούν αποφασιστικά οι πολιτικές του προγράμματος. Όπως τόνισε ο Μάρεϊ, το ΔΝΤ δεν θα προβεί σε εικασίες για το πότε μπορεί αυτό να συμβεί. «Υπάρχουν αρκετές προκλήσεις μπροστά μας», είπε.

Το στέλεχος του ΔΝΤ δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2014 και ξεκαθάρισε πως το Ταμείο παραμένει δεσμευμένο στο τρέχον πρόγραμμα στήριξης έως και την λήξη του, το 2016.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα