«Ανοιχτή στις διαπραγματεύσεις η Αθήνα»

Πρόθυμη να συνεργαστεί για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές είναι η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, o Έλληνας υπουργός Οικονομικών, τόνισε αρχικά πως «Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη για περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αν και οι συνομιλίες χτες (σ.σ. Σάββατο) με τους πιστωτές των Αθηνών διακόπηκαν. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών πιστεύει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος πρέπει τώρα να αναλάβει σημαντικό ρόλο.

«Οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να δράσουν. Και να χρησιμοποιήσουν την Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ που αντιπροσωπεύει την πιο σημαντική χώρα στην Ευρώπη», τόνισε ο Έλληνας υπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς δεν μπορούσαμε  να συμφωνήσουμε με την πρόταση των δανειστών αλλά δεν θα μπορούσαμε απλά να την απορρίψουμε έτσι απλά δεδομένης της σημασίας του θέματος για το μέλλον της Ελλάδας. Γι ‘αυτό και η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να στραφεί προς τους πολίτες, να τους εξηγήσει την αρνητική μας στάση αλλά να τους δοθεί η επιλογή».

«Η Μέρκελ κρατά το κλειδί στο χέρι», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα αναφερόμενη στη δήλωση του Βαρουφάκη να αναλάβει από εδώ και στο εξής καθοριστικό ρόλο η Γερμανίδα καγκελάριος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα