Ανοιχτοί λογαριασμοί με τους θεσμούς

Πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – άθελα του- ομολόγησε πως ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες

Σε μια αποκάλυψη προχώρησε ο Δημήτρης Τσανακόπουλος κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου. Ερωτώμενος για τα προαπαιτούμενα και πιο συγκεκριμένα την
επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και χρέη προς εφορία και Ταμεία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει υιοθετήσει ποτέ μια επιθετική τακτική για την είσπραξη των οφειλών προς αυτό. Αντιθέτως, λειτουργεί πάντοτε με εξαιρετικά μεγάλη προσοχή και με εξαιρετικά μεγάλη επιείκεια, προστατεύοντας τις κοινωνικές δυνάμεις εκείνες, οι οποίες έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Επομένως, η αλλαγή αυτή, εφόσον λέω συμφωνηθεί, διότι δεν έχουμε ακόμη καταλήξει πλήρως σε κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες με τους θεσμούς, δεν θα αποτελέσει και σήμα ότι αλλάζει κάτι σε σχέση με τη γενική πολιτική του Δημοσίου ως προς τη διαχείριση των οφειλών προς αυτό». Με άλλα λόγια ομολόγησε πως στις συζητήσεις με τους θεσμούς υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες παρά τους πανηγυρισμούς ότι η αξιολόγηση έχει κλείσει.
«Υπάρχουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να συμφωνηθούν με τους θεσμούς. Ωστόσο, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι ακριβώς αυτή» συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα