Ανοιχτός στο να προσφέρει πολιτική διάσωση ο Σαμαράς

 «Ναι» σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας λέει ο Αντώνης Σαμαράς, για να μείνει η χώρα στο ευρώ.  Ο πρόεδρος της Ν.Δ. παραχώρησε συνέντευξη στο «Βloomberg» και τόνισε πως «αν το σχέδιο είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη, θα δώσουμε στήριξη. Η έξοδος [από το κοινό νόμισμα] θα σήμανε την απόλυτη καταστροφή».

Όπως είπε, το ενδεχόμενο Grexit δεν θα προκαλούσε στην ευρωζώνη τις επιπτώσεις που θα υπήρχαν «πριν από τέσσερα χρόνια». Εκτίμησε πάντως ότι οι συνέπειες θα ήταν και σήμερα «τεράστιες» και παράλληλα στη χώρα μας θα σήμαινε «πολιτική καταστροφή».

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης για την μέχρι τώρα πολιτική διαπραγμάτευσης που ακολουθεί δηλώνοντας τονίζοντας πως η Αθήνα θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με τη συμφωνία του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου.

«Χώρες της ευρωζώνης που έχουν χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ από την Ελλάδα, χώρες που έχουν εκλογές και χώρες που έχουν περάσει από πρόγραμμα, δεν θα μας δώσουν άλλα χρήματα αν δουν πως η κυβέρνηση δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της και συμπεριφέρεται με αντιευρωπαϊκό τρόπο», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ο ίδιος απέρριψε τις επικρίσεις ότι δεν στηρίζει την κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αποτρέψει μια οικονομική και κοινωνική έκρηξη, σημειώνοντας πως το κόμμα του στήριξε και τα δύο νομοσχέδια που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή.

«Σταμάτα τους θεατρινισμούς, ο λογαριασμός αυξάνεται», είπε, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.«Βλέπω πολλά λόγια, πολλή θεωρία, πολλά ψέματα, και καμία πράξη […] Όλα αυτά συνθέτουν ένα μεγάλο ερωτηματικό» για την κυβέρνηση, προσέθεσε. «Βλέπω πολλά λόγια, πολλή θεωρία, πολλά ψέματα, και καμία ενέργεια», σχολίασε ο κ. Σαμαράς. «Όλα αυτά δημιουργούν ένα μεγάλο ερωτηματικό». Η κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει την λίστα των δεσμεύσεων που συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο για την παράταση του προγράμματος, συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τη διπλωματική προσέγγιση της κυβέρνησης με τη Ρωσία, σχολίασε:  «Όταν είσαι στην Ευρώπη και ζητάς από Κινέζους, Ιρανούς, Ρώσους, να χρηματοδοτήσουν το έλλειμμά σου, αυτό δεν στέλνει σινιάλο στην υπόλοιπη Ευρώπη πως δεν είσαι πραγματικά ένας σοβαρός φιλοευρωπαίος;».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα