«Ανοσία» στο Facebook έχει ο Ζούκερμπεργκ

Φίλος για πάντα είναι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ για όσους τον έχουν «φίλο» στο Facebook και αυτό συμβαίνει γιατί ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης δεν σου επιτρέπει να τον διαγράψεις, αφού το κουμπί «μπλοκάρισμα» δεν λειτουργεί για την περίπτωσή του.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, το θέμα αποκαλύφθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν χρήστες άρχισαν να παρατηρούν ότι ο λογαριασμός του Ζούκερμπεργκ, ιδρυτή του Facebook, είχε «ανοσία» στο «μπλοκάρισμα».  Όταν ένας χρήστης προσπαθήσει να πατήσει το εικονικό κουμπί «μπλοκ» για να διαγράψει τον Ζούκερμπεργκ, η ιστοσελίδα του ζητά επιβεβαίωση, ωστόσο το μόνο που συμβαίνει είναι η εμφάνιση ενός μηνύματος που ανακοινώνει στον χρήστη ότι «αυτό το προφίλ δεν γίνεται να αποκλειστεί για τώρα».

Το ίδιο συμβαίνει και την σύζυγο του Ζούκερμπεργκ, Πρισίλα, όχι όμως για τον σκύλο του ιδρυτή του facebook και την αδελφή του, τα προφίλ των οποίων οι χρήστες μπορούν να τα διαγράψουν, όπως και το προφίλ του κάθε …θνητού.

Το facebook με ανακοίνωσή του τον Ιούλιο διευκρίνιζε ότι το σφάλμα αυτό δεν είναι σκόπιμο, ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας μιας παρενέργειας στον τρόπο με τον οποίο κωδικοποιούνται τα «μπλοκ» στην ιστοσελίδα.

«Το συγκεκριμένο σφάλμα δεν συμβαίνει συγκεκριμένα σε κάποιον λογαριασμό. Συμβαίνει όταν ένα άτομο έχει μπλοκαριστεί πάρα πολλές φορές. Σε σπάνιες περιπτώσεις, δημιουργείται μία τάση όπου μεγάλος αριθμός χρηστών μπλοκάρουν εσφαλμένα το ίδιο άτομο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα