Αντίο κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League

Με βόμβα στα θεμέλια του πρωταθλήματος της Super League ισοδυναμεί η απόφαση της Forthnet (NOVA) να δηλώσει προς το Χρηματιστήριο ότι δεν θα ενδιαφερθεί περαιτέρω για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων του πρωταθλήματος με τη μορφή της κεντρικής διαχείρισης, όπως συνέβαινε ως φέτος, αλλά πλέον θα διαπραγματευθεί απευθείας με τους συλλόγους των οποίων επιθυμεί να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων τους.

Σε λύση της συνεργασίας της (που περιλαμβάνει δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης) με τη διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, Super League, για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019, προχώρησε η εταιρεία Forthnet A.Ε. ασκώντας σχετικό συμβατικό δικαίωμά της, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση.

Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς (MAR) και την παράγραφο 4.1.3.6. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Μετά την δραματική αυτή εξέλιξη γεννάται το ερώτημα, ποιες ομάδες θα έχουν του χρόνου τηλεοπτική “στέγη” και ποιες θα καταφέρουν να επιβιώσουν οικονομικά;

Η NOVA έφτασε σ’ αυτήν την απόφαση απογοητευμένη από το γεγονός πως καμία πρότασή της για τη βελτίωση του προϊόντος δεν έγινε αποδεκτή. Κυρίως η μείωση των ομάδων από τις 16 στις 12.

Πλέον οι ΠΑΕ οφείλουν να διαπραγματευτούν μόνες τους τις τηλεοπτικές συμβάσεις, δίχως να έχουν εγγυημένα χρήματα. Στη Super League πιάστηκαν εξ απήνης, έχοντας την ελπίδα ότι λύση στη διαπραγμάτευση θα βρεθεί. Αμ δε… Το επόμενο βήμα τους; Η σύγκληση έκτακτου ΔΣ προκειμένου να συζητηθεί το φλέγον αυτό ζήτημα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα