Αντίο με τον καλύτερο τρόπο για τον Πεπ

 

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αποχαιρέτισε το Μόναχο και τη Γερμανία ο Πεπ Γουαρδιόλα. Ο Καταλανός τεχνικός δεν κατάφερε να σπάσει την κυριαρχία των ισπανικών ομάδων στο Champions League και κατά πολλούς το πέρασμά του από την «κόκκινη αρμάδα» κρίνεται αποτυχημένο, αλλά στα εγχώρια ήταν ανίκητος.

Για δεύτερη φορά συνδύασε το πρωτάθλημα και με το Κύπελλο και στο τελευταίο του παιχνίδι στο βαυαρικό πάγκο ξέσπασε σε κλάματα μόλις έγινε το 4-3 στα πέναλτι, αποτέλεσμα που χάρισε στην ομάδα του το τρόπαιο κόντρα στην αξιόμαχη Μπορούσια Ντόρτμουντ

Ο 45χρονος προπονητής φεύγει με επτά τίτλους από το Μόναχο στην τριετή του παρουσία. Πήρε και τα τρία πρωταθλήματα (με περιπάτους), τα δύο τα συνδύασε με νταμπλ (2014 και φέτος), ενώ το 2013 πανηγύρισε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, θεσμούς στους οποίους ξεκίνησε την καριέρα του στη Μπάγερν που τότε ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης. Στην προπονητή του καριέρα έχει πλέον να καυχιέται για 21 τίτλους!

Η δε Μπάγερν Μονάχου έφτασε τις 18 κατακτήσεις Κυπέλλου Γερμανίας, εκ των οποίων οι μισές έχουν έρθει από το 2000 κι έπειτα!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα