Αντιδράσεις στον Ολυμπιακό για το «κόψιμο» του Πάρντο

Ήταν εκ των προτέρων δεδομένο πως κάποιο πρωτοκλασάτο μέλος του ρόστερ του Ολυμπιακού θα μείνει εκτός ευρωπαϊκής λίστας της UEFA, καθώς η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει συγκεκριμένους και απαράβατους κανόνες όσον αφορά στη σύνθεση της τελικής 23άδας.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, λοιπόν (με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή του Ντουρμάζ), έτσι και φέτος, ένας ξένος παίκτης θυσιάστηκε για να καταρτιστεί η λίστα και φέτος αυτός ήταν ο Κολομβιανός Φελίπε Πάρντο! Ο εξτρέμ των «ερυθρολεύκων» παρά το ότι πέρσι αποδείχθηκε παίκτης πιο ταιριαστός στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού, ενώ και φέτος κατά γενική ομολογία ήταν ο καλύτερος των «ερυθρολεύκων» στα δύο τραγικά ματς με τη Χάποελ και ο παίκτης με δύο ασίστ στα ματς με την Αρούκα, έμεινε εκτός λίστας και οι πρωταθλητές δεν τα τον έχουν στη διάθεσή τους για τα έξι ματς με τον ΑΠΟΕΛ,  Γιουνγκ Μπόις και Αστάνα.

Ο Πάρντο είναι μία από τις πιο ακριβές μετεγγραφές του Ολυμπιακού στην εποχή Μαρινάκη και η απόφαση του Πάουλο Μπέντο δημιούργησε αναταραχή στη διοίκηση που του αρχικώς του ζήτησε να αφήσει εκτός λίστας κάποιων από τους Ντα Κόστα, Μποτία ή Βιάνα! Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξήγησε στους ανθρώπους της ΠΑΕ πως δεν μπορεί να ρισκάει αφήνοντας κάποιο στόπερ εκτός, ιδίως όταν υπάρχει η αβεβαιότητα για το κατά πόσο υπάρχει ένα δεδομένο δίδυμο κεντρικών οπισθοφυλάκων που θα προσφέρει αξιοπιστία στα μετόπισθεν. Στη συνέχεια του ζητήθηκε να σκεφτεί να αφήσει εκτός του Τσόρι Ντομίνγκεζ, αλλά εξήγησε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο!

Πρέπει να σημειωθεί πως οι πιέσεις δεν προήλθαν από τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη που δεν είχε επαφές με τον έξω κόσμο. Ο αποκλεισμός του Πάρντο για να λέμε την αλήθεια δεν μπορεί να επηρεάσει την πορεία του Ολυμπιακού σε έναν όμιλο με εξαιρετικά βατούς αντιπάλους, αλλά μειώνει τη δυνατότητα να αυξήσει τη χρηματιστηριακή του αξία ένας παίκτης που ούτως ή άλλως είναι ακριβός και με μία καλή συγκομιδή στα έξι αυτά ματς θα εκτόξευε το κασέ του. Θυμίζουμε ότι πέρσι ο Πάρντο σε έξι ματς Champions League είχε τρία γκολ και μία ασίστ, σε σύνολο έξι τερμάτων της ομάδας του, ενώ είχε σερβίρει μισό γκολ στον Ιντέγιε στο ματς με την Ντιναμό εκτός έδρας (είχε αστοχήσει σε κενή εστία ο Μπράουν).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα