Αντικείμενο έρευνας (προσεχώς) οι καταγγελίες Λαγκάρντ

Αντικείμενο δικαστικής έρευνας θα αποτελέσουν προσεχώς οι καταγγελίες της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκαρντ σύμφωνα με τις οποίες όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα δεχθηκε απειλές για την ζωή της.

Οι δηλώσεις Λαγκάρντ έγιναν στην εφημερίδα Financial Times και προκάλεσαν έντονη αίσθηση. Στο θέμα παρενέβη ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος με επιστολή που απέστειλε στην κ. Λαγκάρντ ζητεί διευκρινίσεις επί των λεγομένων της προκειμένου οι ελληνικές αρχές να προχωρήσουν στην διερεύνηση των καταγγελλομένων. Όπως εκτιμούν αρμόδιες πηγές, προσεχώς αναμένεται η διαταγή έρευνας από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες καταγγελίες έκανε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που έδωσε στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ μιλώντας για απειλές που δέχτηκε και εκείνος. Μάλιστα αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει κινηθεί δικαστική έρευνα, η οποία προφανώς μετά την απάντηση της κυρίας Λαγκάρντ θα ξεκινήσει και δεν αποκλείεται να κληθεί και εκείνος να δώσει στοιχεία στους εισαγγελείς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα