Αντιμέτωπη με οικονομική επιβράδυνση η Γερμανία

Αντιμέτωπη με οικονομική επιβράδυνση βρίσκεται η Γερμανία. Η οικονομία θα χάσει μέρος της δυναμικής της το δεύτερο εξάμηνο του έτους μετά τις ισχυρές επιδόσεις το πρώτο εξάμηνο, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, μετριάζοντας τις ελπίδες για ανάπτυξη ύστερα από τα καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία.

«Η οικονομική άνοδος της γερμανικής οικονομίας είναι ισχυρή. Αλλά η ανάπτυξη πιθανόν να επιβραδυνθεί λίγο το δεύτερο εξάμηνο του έτους ύστερα από ισχυρή ανάπτυξη το πρώτο εξάμηνο», ανέφερε το υπουργείο στη μηνιαία έκθεσή του.

Μια σειρά από εξωτερικούς κινδύνους σκιάζουν τις προοπτικές για το εμπόριο της Γερμανίας με άλλες χώρες, όπως η αβεβαιότητα για την έκβαση των διαπραγματεύσεων για το Brexit, ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας.

Ωστόσο, η εγχώρια ζήτηση αναμένεται να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία. «Η ιδιωτική κατανάλωση παραμένει σημαντικός πυλώνας στήριξης», είπε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι η αυξανόμενη απασχόληση, οι υψηλότεροι πραγματικοί μισθοί και ο αδύναμος πληθωρισμός ενισχύουν την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Οι κατασκευές αναμένεται να ανακάμψουν τους ερχόμενους μήνες ύστερα από τη σχετικά αδύναμη κατασκευαστική δραστηριότητα τον Αύγουστο, δίνοντας στην οικονομία μια επιπλέον ώθηση το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ανέφερε η έκθεση.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα