«Αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ»

Στα όσα διαδραματίζονται στη Βουλή το Σαββατοκύριακο με την ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο αναφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην Real news.

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν να αναμετρηθούν με την συνείδηση τους και με τη θέληση των πολιτών που τους εξέλεξαν» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Παράλληλα σημείωσε ότι «εμείς λέμε ΌΧΙ στο ασφαλιστικό που καταδικάζει τους συνταξιούχους σε συντάξεις πείνας και Όχι στο φορολογικό που καταστρέφει τους εργαζόμενους και την μεσαία τάξη».

« “Όχι” σε κυβερνητική συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ»

Για κυβέρνηση συνεργασίας: Έχω απαντήσει πολλές φορές και αναρωτιέμαι γιατί έρχεται και επανέρχεται αυτή ερώτηση. Αποκλείουμε την συμμετοχή μας σε μια κυβέρνηση Α. Τσίπρα, με ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ ή με ΣΥΡΙΖΑ σκέτο.

Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου

Μιλώντας για την αλλαγή του εκλογικού νόμου η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε τα ακόλουθα: «Έχουμε ήδη προτείνει και πριν τις εκλογές του περασμένου Σεπτέμβρη, την αλλαγή του εκλογικού νόμου, με έναν αναλογικότερο εκλογικό νόμο. Ο κ. Τσίπρας δεν αποδέχτηκε τότε αυτή μας την πρόταση για προφανείς μικροπολιτικούς λόγους. Δεν γνωρίζω τους σχεδιασμούς του Μαξίμου, όμως περιμένουμε να φέρουν και να δούμε την πρότασή τους στη Βουλή και τότε θα την κρίνουμε και θα τοποθετηθούμε συγκεκριμένα. Προσωπικά πρότεινα πριν από λίγο καιρό ,μεταξύ άλλων, την κατάργηση του απόλυτου μπόνους των 50 εδρών ,το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, την εκπροσώπηση του απόδημου Ελληνισμού και τη διατήρηση τουλάχιστον του 3% ως πλαφόν εισόδου στη Βουλή .

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ερωτώμενη για το πώς κρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως αρχηγό της ΝΔ και αν ανησυχεί μήπως κερδίσει μεγάλο χώρο στο κέντρο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά τα εξής: «Η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα της Δεξιάς, με το οποίο έχουμε μεγάλες ιδεολογικές και προγραμματικές διαφορές. Στην Ελλάδα «το Κέντρο» ήταν πάντα, ιστορικά, στον αστερισμό της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης και παραμένει. Δεν έχει ούτε θέση, ούτε σχέση με τη Δεξιά και ούτε πρόκειται να γίνει παράρτημά της , όσα προσωπεία και αν φορέσουν οι κατά καιρούς επικεφαλής της ΝΔ.

«Το ζητούμενο είναι μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης»

Για τη φυσιογνωμία του νέου εγχειρήματος που επιχειρεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη είπε: «Το ζητούμενο είναι μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της χώρας. Μια πρόταση κοινής αποδοχής που θα δημιουργήσει ένα ισχυρό πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα. Αυτό είναι το πρώτο και βασικό βήμα.

Για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη: «Η Συμπαράταξη με την ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις Πολιτών δεν ήταν μια ευκαιριακή προεκλογική κίνηση. Το εγχείρημα πήγε καλά στις εκλογές του περασμένου Σεπτέμβρη. Έχουμε μια πολύ αξιόλογη και δυναμική κοινοβουλευτική ομάδα. Τώρα όμως χρειάζεται να εμβαθύνουμε την προσπάθεια με κοινό προγραμματικό λόγο και συγκεκριμένη ταυτότητα. Ταυτόχρονα κάνουμε προσπάθεια ακόμα μεγαλύτερης διεύρυνσης στο χώρο της κεντροαριστεράς. Απευθυνόμαστε σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας μας. Θέλουμε και καλούμε κοντά μας όλους εκείνους τους πολίτες που πίστεψαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να βελτιώσει τη ζωή τους και σήμερα νοιώθουν προδομένοι και πικραμένοι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα