«Αντιμέτωπος με περισσότερα ερωτήματα ο Πλατινί»

«Υπόθεση UEFA-Ολυμπιακός μέρος 2!» Η βρετανική εφημερίδα «The Sun» συνεχίζει τα άρθρα της που αφορούν τις σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ του Μισέλ Πλατινί και του υιού του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο χαρακτηριστικός τίτλους του δισέλιδου κειμένου λέει: «Γρίφος με Πλατινί! Το ισχυρό αφεντικό της UEFA αντιμέτωπο με ακόμη πιο σκληρά ερωτήματα σχετικά με τον Ολυμπιακό!»

Ο Έλληνας δημοσιογράφος-ανταποκριτής της εφημερίδας, Αντώνης Καστρινάκης, αφού πρώτα κάνει μία σύνοψη των πεπραγμένων (σχετικά με την αρχική απόφαση της UEFA να επιτρέψει στον Ολυμπιακό να αγωνιστεί στην Ευρώπη) αναφέρεται στην έφεση του ΠΑΟ στο CAS και προβαίνει σε αποκαλύψεις, που αφορούν στην προσπάθεια της UEFA να μην γίνει ολοκληρωτική ανάγνωση της υπόθεσης στο CAS προκειμένου να μην εκτεθεί.

Το δημοσίευμα επαναλαμβάνει τη σχέση που έχει ο νούμερο τρία της UEFA (όπως χαρακτηρίζει τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη) με τον Ολυμπιακό (υιός του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, Σάββα Θεοδωρίδη) και ζητά επίμονα εξηγήσεις από τον Πλατινί για πιο λόγο δεν προσπάθησε η Ομοσπονδία να εξαντλήσει την έρευνα στην υπόθεση, όπως έκανε προ τετραετίας με τη Φενέρμπαχτσε. Αν θα πάρει ποτέ απάντηση δεν το γνωρίζουμε.

Αναδημοσιεύουμε μεταφρασμένο μέρος του άρθρου:

«Ουσιαστικά η νομική ομάδα του Πλατινί έκανε τα πάντα για να εμποδίσει το CAS από το να κοιτάξει τις “κατηγορίες” και τους προσωρινούς περιοριστικούς όρους εναντίον του Μαρινάκη που ασκήθηκαν μετά την απόφαση της UEFA.

Αφήνει την UEFA έκθετη σε υπόνοιες ότι χρησιμοποίησαν τους κανονισμούς ώστε να εξασφαλίσουν ότι η αρχική τους απόφαση θα επιβεβαιωθεί.

Τίποτα το παράνομο. Αλλά στους ποδοσφαιρόφιλους μπορεί εύκολα να σχηματιστεί η εικόνα ότι η κύρια ανησυχία της UEFA ήταν η επιβεβαίωση της αρχικής απόφασής τους παρά να επιτρέψουν να εξετάσει την υπόθεση στην ουσία της ένα ανεξάρτητο θεσμικό όργανο που θα εξασφάλιζε την ακεραιότητα της διοργάνωσής της και του πακτωλού χρημάτων που αποδίδει.

Οι ποδοσφαιρόφιλοι μπορεί να υποπτευθούν ότι προτεραιότητα του Πλατινί και της UEFA ήταν να σώσουν τα προσχήματα και όχι να κοιτάξουν τα κύρια ζητήματα της υπόθεσης (την απαγγελία κατηγοριών και επιβολή περιοριστικών όρων από τον ανακριτή στο Μαρινάκη) που η UEFA δεν συνυπολόγισε στην αρχική της απόφαση (που ελήφθη μια μέρα πριν αυτά λάβουν χώρα).

Ο υποψήφιος για την προεδρία της FIFA Πλατινί είπε την Παρασκευή: “Οι άνθρωποι κάνουν τους κανονισμούς και όχι οι κανονισμοί τους ανθρώπους”. Πόση αλήθεια. Η UEFA υποσχέθηκε να με αφήσει να καθίσω με τον Εμίλιο Γκαρσία, τον προϊστάμενο της Πειθαρχικής Επιτροπής  ώστε να ρωτήσω σε τι στοιχεία βάσισε την απόφασή του σε σχέση με τον Ολυμπιακό; Ποιός του έδωσε τα στοιχεία; Επισκέφτηκε την Ελλάδα, όπως η UEFA επισκέφτηκε την Τουρκία στην υπόθεση της Φενερμπαχτσέ;

Μίλησε με τον Εισαγγελέα που ξεκίνησε την υπόθεση και τον ανακριτή που “απήγγειλε κατηγορίες” στον Μαρινάκη και του επέβαλλε περιοριστικούς όρους; Ή βάσισε την απόφασή του σε μιά έκθεση από την Ελληνική Ομοσπονδία που έχει έξι αξιωματούχους της, επίσης, «κατηγορούμενους» ότι συμμετείχαν στην, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «εγκληματική οργάνωση» της οποίας ο Μαρινάκης κατηγορείται ότι ηγείτο μαζί με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή;  Ο Σαρρής και όλοι οι αξιωματούχοι της ΕΠΟ επίσης αρνούνται τις κατηγορίες. Και γιατί ο Γκαρσία έλαβε την απόφασή του στις 17 Ιουνίου όταν ο ίδιος και η UEFA ήξεραν ότι ο Μαρινάκης επρόκειτο να ανακριθεί στην Ελλάδα μια μέρα αργότερα;

H UEFA έχει τέσσερις βδομάδες μέχρι να πετάξει ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο να δείξει ότι είναι διάφανη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα