Αντιστάθμισμα στο κρίσιμο Eurogroup

Μόλις δύο 24ωρα πριν από την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, στις 13 Φεβρουαρίου, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει την επιλογή της κυβέρνησής του για το πρόσωπο που θα στηρίξει στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Εξάλλου και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τις προάλλες είχε τονίσει ότι η ανακοίνωση θα γίνει μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που θα λάβει η νέα κυβέρνηση.

Η πιθανότερη ημέρα ανακοίνωσης θα είναι η Τετάρτη, όπου ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα είναι η κυβερνητική επιλογή και θα χρησιμοποιηθεί και για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις για το δύσκολο Eurogroup, που είναι προγραμματισμένο για εκείνη την ημέρα, όπου το «κυρίως πιάτο» θα είναι η Ελλάδα.

Βέβαια, υπάρχουν πολλοί εντός του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένουν, ακόμη και σήμερα, πως θα ήταν καλύτερο να επιλεγεί ένα πρόσωπο από την Κεντροαριστερά, ώστε να σταλεί το μήνυμα στην κοινωνία ότι αλλάζει σελίδα η χώρα σε όλα τα επίπεδα. Από την άλλη, βέβαια, υπάρχει και ο κυβερνητικός σχεδιασμός. Αυτός που υποστηρίζει, ότι με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα υπάρξει αντικατάσταση του Κοινοτικού Επιτρόπου με ένα πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε αυτός είναι ο Δημήτρης Παπαδημούλης, είτε ο Γιάννης Μηλιός. Δηλαδή, η κυβέρνηση θα έχει τον δικό της άνθρωπο εντός του κολεγίου των επιτρόπων, εκεί που χτυπά η καρδιά της Κομισιόν.

Σε ό,τι αφορά την εκλογή του Αβραμόπουλου, αυτή αναμένεται με ευρεία πλειοψηφία από την πρώτη ψηφοφορία, όπου απαιτούνται 180 ψήφοι, καθώς πέραν του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα τον ψηφίσουν τόσο η Ν.Δ., όσο και το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα