Αντισυνταγματική και η νέα τροπολογία Παππά για τις άδειες, υποστηρίζει ο Λοβέρδος

Ζήτημα  αντισυνταγματικότητας και για την πρόσφατη τροπολογία για τον διαγωνισμό τηλεοπτικών καναλιών εγείρει ο Ανδρέας Λοβέρδος με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπενθυμίζει απευθυνόμενος προς τον υπουργό πως «στην Ολομέλεια της Βουλής, την 23η Ιουνίου 2017, σας ζήτησα να καταθέσετε τη γνωμοδότηση του ΕΣΡ για τη ρύθμιση που είχατε εισηγηθεί στη Βουλή και η πλειοψηφία την ψήφισε ( η ΔΗ.ΣΥ. όχι). Μου απαντήσατε πως υπάρχει η γνωμοδότηση αυτή, ειδικότερα πως υπάρχει σχετική “αλληλογραφία” και πως θα την καταθέσετε. Ούτε όμως την καταθέσατε, ούτε και υπάρχει γνωμοδότηση του ΕΣΡ, ως προς τη νομοθετική σας παρέμβαση. Η γνωμοδότηση αυτή, ωστόσο, είναι συνταγματικώς απαραίτητη. Την προβλέπει το Σύνταγμα και ακριβώς αυτό το περιεχόμενο επιβεβαίωσε και η πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ».

Ο κ. Λοβέρδος υποστηρίζει, δε, πως “Πληροφορούμαι μάλιστα, πως μετά την ψήφιση της ανωτέρω διάταξης, το ΕΣΡ αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία πως η ρύθμισή σας είναι αντισυνταγματική, λόγω της μη γνωμοδότησης του ΕΣΡ. Ρωτάει τέλος: «Α. Υπάρχει απόφαση του ΕΣΡ για την αντισυνταγματικότητα της επιλογής σας να μην ζητήσετε τη γνώμη του για την πρόσφατη ρύθμιση που εισηγηθήκατε στη Βουλή; Β. Γιατί επιμένετε σε αντισυνταγματικές πρακτικές; Θέλετε να καταργήσετε στην πράξη την ανεξάρτητη αρχή του ΕΣΡ;».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα