Ανωμοτί εξηγήσεις στελεχών της Alpha Bank

Από τις στήλες του δικαστικού ενθέτου της «Α» αποκαλύψαμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι στα εισαγγελικά γραφεία διεξάγεται μια μεγάλη έρευνα αναφορικά με τα stock options, δηλαδή τα bonus που είχαν πάρει το 2007, την εποχή των παχέων αγελάδων, τα μεγαλοστελέχη της τράπεζας Alpha Bank.

Αναφέραμε, συγκεκριμένα ότι αναζητούνταν αναλυτικά στοιχεία για τους εσωτερικούς δανεισμούς σε πρώτη φάση έξι ανώτατων στελεχών της τράπεζας, μεταξύ των οποίων o ceo της τράπεζας Δημήτρης Μαντζούνης, και οι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι Αρτέμης Θεοδωρίδης και Γιώργος Αρώνης.

Οι κεραίες της στήλης «έπιασαν» και σας μεταφέρουν τη… φρέσκια εξέλιξη. Ποια είναι αυτή; Ότι τα παραπάνω στελέχη κλήθηκαν και έδωσαν ανωμοτί εξηγήσεις σε εισαγγελέα του οικονομικού εγκλήματος. Και οι έμπειροι του δικαστικού ρεπορτάζ ξέρουν ότι η παραπάνω πρακτική αποτελεί τη συνήθη διαδικασία όταν πρόκειται να ασκηθεί δίωξη!

Κι αυτό γιατί –σύμφωνα με έγκυρους νομικούς κύκλους– το να πριμοδοτείς τον… εαυτό σου με bonus εκατομμυρίων, από τα λεφτά μιας τράπεζας, στην οποία οι πολίτες εμπιστεύονται τις οικονομίες τους, και μετά να κάνεις λόγο για ελλείμματα και ζημίες της τράπεζας από τα κόκκινα δάνεια (π.χ. δάνειο Ψυχάρη) δεν είναι κάτι που μπορεί να περάσει εύκολα από το εισαγγελικό μικροσκόπιο.

Βεβαίως, άλλοι συνάδελφοι έχουν άλλη άποψη για το θέμα. Συγκεκριμένα στη ηλεκτρονικής της έκδοση η οικονομική εφημερίδα FM VOICE έγραψε προ ημερών ότι «δεν υπάρχουν μετοχοδάνεια στα κορυφαία στελέχη της τράπεζας, ειδικά, για την αύξηση κεφαλαίου του 2007». «Σε ό,τι αφορά τα bonus» λένε οι συντάκτες τις ανάρτησης «αφορούν stock options του 2007 τα οποία έχουν έγκριση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας».

Ίδωμεν!!! 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα