«Ανόητος όποιος συγκρίνει Μαραντόνα και Μέσι»!

Η σύγκριση μεγάλων ποδοσφαιριστών από διαφορετικές εποχές, είναι μία συζήτηση που κρατάει χρόνια και προσθέτει συνεχώς επεισόδια, αλλά και νέους πρωταγωνιστές. Όπως στην περίπτωσή μας ο Λιονέλ Μέσι…

Τις προηγούμενες δεκαετίες, η όλη συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη σύγκριση μεταξύ του Βραζιλιάνου Πελέ και του Αργεντινού Ντιέγκο Μαραντόνα. Δεν κατέληξε πουθενά, καθώς ο καθένας είχε τα δικά του χαρακτηριστικά και τους δικούς του φανατικούς οπαδούς. Στη σύγχρονη εποχή, η σύγκριση μετακινήθηκε μεταξύ του Ντιέγκο Μαραντόνα και του Λιονέλ Μέσι. Στο απλοϊκό ερώτημα… «ποιος είναι καλύτερος;», οι απαντήσεις είναι τόσες, όσοι και οι ειδικοί που καλούνται να απαντήσουν.

Ο Ερνάν Κρέσπο αποτελεί τον… ενδιάμεσο των Μαραντόνα και Μέσι. Ο παλαίμαχος διεθνής Αργεντινός κλήθηκε να συγκρίνει τις δύο μεγάλες ποδοσφαιρικές μορφές, καταθέτοντας την άποψή του με πάσα ειλικρίνεια και ευθύτητα. Συγκεκριμένα είπε:

«Δεν μπορείς να συγκρίνεις παίκτες από διαφορετικές εποχές. Για παράδειγμα, όταν αγωνιζόμουν, είχα αντιπάλους παίκτες όπως ο Καναβάρο, ο Νέστα, ο Μαλντίνι, ο Τιράμ και πάει λέγοντας. Μερικοί πέφτουν στην παγίδα να συγκρίνουν τον Μαραντόνα με τον Μέσι. Αλλά αυτό μοιάζει με αστείο. Ο Μέσι είναι εξαιρετικός. Όμως δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια η ικανότητα του Μαραντόνα! Επίσης, αγωνίστηκαν σε διαφορετικά πρωταθλήματα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι περισσότεροι μεγάλοι παίκτες έπαιζαν στην Ιταλία και είχαμε όμοιο μέγεθος σύγκρισης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα