“Αν αληθεύουν όσα λέγονται για το σχέδιο Βαρουφάκη, τότε μιλάμε για παρακράτος”

Στην αποκάλυψη περί plan Β του Γιάνη Βαρουφάκη με «κλοπή» ΑΦΜ εστίασε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Ρωμανιάς κάνοντας λόγο για παρακράτος. Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων μιλώντας στο MEGA είπε ότι  «αν αληθεύουν όσα λέγονται για το σχέδιο του κυρίου Βαρουφάκη τότε μιλάμε για παρακράτος».

Εν τω μεταξύ, σοβαρά λάθη στο νόμο που πέρασε με το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων σε ό,τι αφορά τις συντάξεις εντόπισε η τρόικα και ζητεί τη διόρθωσή τους, σύμφωνα με τον Γιώργο Ρωμανιά που αποκάλυψε το “καινούριο γράμμα από την τρόικα”, με το οποίο ζητούνται αλλαγές.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι πρόκειται για το νόμο 4334, ο οποίος ψηφίστηκε στις 16 Ιουλίου, και τα τελευταία εδάφιά του, 27-30, αναφέρονται στο συνταξιοδοτικό.

“Εδώ λοιπόν έχουν γίνει σοβαρά λάθη και μας λένε τώρα από τις Βρυξέλλες να τα διορθώσουμε”, είπε.

Όπως εξήγησε, για παράδειγμα για τα επικουρικά ταμεία ο νόμος λέει ότι 1/1/2015 ενοποιούνται όλα, μπαίνουν κάτω από την ομπρέλα του ΕΤΕΑ. “Εδώ έχει γίνει λάθος. Το γράμμα που μας ήρθε τώρα μας λέει όχι, να τα αλλάξετε. Θα δώσετε προθεσμία μέχρι 31/12/2015 για να ενοποιηθούν και θα τους δίνετε τη δυνατότητα να επιλέξουν ή να γίνουν επαγγελματικά ταμεία ή να υπαχθούν στο ΕΤΕΑ. Κάτι που το είχαμε με τον παλιό νόμο του ’14”, σημείωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα