«Αν αποδειχθεί ότι κάναμε λάθος, θα διορθώσουμε τις προβλέψεις μας»

Παράθυρο επανεξέτασης των στοιχείων για την Ελλάδα άνοιξε ο «σκληρός» του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν αφού έκανε λόγο για αλλαγή προβλέψεων για τη χώρα αν αποδειχθεί ότι έκανε λάθος το Ταμείο. Αυτό δήλωσε στην «Handelsblatt» ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σημειώνεται ωστόσο ότι το σύνολο των στοιχείων για το 2016 θα είναι στη διάθεση του Ταμείου τον Απρίλιο.

Σε γραπτή του δήλωση στην εφημερίδα ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο απαντά: «Η κατηγορία ότι έχουμε ξεπερασμένα μοντέλα και είμαστε επίμονα απαισιόδοξοι έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν πετυχαίνει τους στόχους του για πολλά χρόνια. Αντίθετα ήμασταν επανειλημμένως πιο αισιόδοξοι για την ανάπτυξη και τα πρωτογενή πλεονάσματα αν και οι μεταρρυθμίσεις δεν εφαρμόζονται όπως θα περιμέναμε».
Ο κ. Τόμσεν πρόσθεσε επίσης ότι «εάν έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία για το 2016 θα τα εξετάσουμε και θα αλλάξουμε εν ανάγκη την πρόγνωσή μας για την Ελλάδα εάν αποδειχθεί ότι υπήρξε πολύ απαισιόδοξη».

Το ΔΝΤ «εξέδωσε μια ιδιαίτερα απαισιόδοξη πρόγνωση για την ανάπτυξη της οικονομίας και τα δημόσια οικονομικά», τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα ευρώ Βάλντις Ντομπρόφσκις, στην ίδια εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα