«Αν δεν βρούμε λύσεις, γιατί να υπάρχει ο συνεταιρισμός;»

Σκληρές αλήθειες είπε στον «αέρα» του Sentra FM 103,3 ο Γιώργος Σπανός αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο μεγαλομέτοχος του Ατρόμητου τόνισε ότι εφόσον δεν μπορούν οι παράγοντες όλων των ομάδων να συνεννοηθούν μεταξύ τους, τότε δεν υπάρχει και κανένας λόγος να υφίσταται ο συνεταιρισμός προσθέτοντας ότι ήρθε ο καιρός όλοι να κοιταχτούν στα μάτια και να πάρουν σημαντικές αποφάσεις.

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι επιθυμία της Super League είναι να διεξαχθεί κανονικά η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος, διευκρινίζοντας όμως ότι η ετυμηγορία είναι της ΕΠΟ.

Αναλυτικά:

«Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο της Super League, τον κ. Αγραφιώτη αλλά και με προέδρους άλλων ομάδων και επιθυμία όλων είναι να διεξαχθεί κανονικά η αγωνιστική. Η τελική ετυμηγορία θα είναι της ΕΠΟ. Περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει η Ομοσπονδία. Δεν έχουμε ενημερωθεί για κάτι παραπάνω».

«Επιβάλλεται να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να βρούμε λύσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να καθίσουν σε ένα τραπέζι Σαββίδης, Μελισσανίδης, Μαρινάκης, Αλαφούζος, Σπανός, Καϋμενάκης, Πανόπουλος, όλοι οι πρόεδροι των ομάδων για να βρούμε λύσεις. Όλους όσους βάζουμε χρήματα σε ομάδες κι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, μας πειράζουν κάποια πράγματα. Στην Ελλάδα καλώς ή κακώς οι μεγάλες ομάδες που έχουν τους περισσότερους οπαδούς δυσκολεύονται να συνεννοηθούν. Επιβάλλεται αυτή τη στιγμή να βρούμε μια κοινή πορεία διότι το πράγμα έχει φτάσει σε οριακό σημείο και τείνουμε εμείς οι παράγοντες να απαξιώσουμε το προϊόν. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και η Πολιτεία και οι δημοσιογράφοι. Πρέπει να βρούμε όλοι μαζί κάποιες λύσεις για να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο».

«Είναι η ώρα να κοιταχτούμε όλοι στα μάτια και να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Αν καθίσουν όλοι μαζί και συζητήσουν, μπορούν να βρουν ένα μίνιμουμ συνεννόησης. Γι’ αυτό το καλοκαίρι αποφασίσαμε να φέρουμε αρχιδιαιτητή, αν κι εγώ ήμουν αντίθετος. Δηλαδή δεν υπήρχε ένας Έλληνας παράγοντας για να μας λύσει τα προβλήματα; Τρεις μήνες μετά πρέπει να δούμε αν αυτή η λύση έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, διότι η καχυποψία για τη διαιτησία συνεχίζεται! Το θέμα είναι να μην υπάρχει καχυποψία. Αν δεν μπορούμε να βρούμε σημείο επαφής, ας κλείσουμε τον συνεταιρισμό. Αν δεν μπορούμε να πούμε πώς πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα, δεν έχει νόημα να συνεχίζει να υφίσταται ο συνεταιρισμός».

«Είναι κοινωνικό φαινόμενο από το οποίο ζουν χιλιάδες οικογένειες και πρέπει να προφυλαχθεί απ’ όλους. Είναι μια βιομηχανία που ζει πολύ κόσμο από τις δραστηριότητες γύρω από το ποδόσφαιρο. Πρέπει να ξαναζεστάνουμε τον κόσμο, να τον φέρουμε στο γήπεδο».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ομάδα του, τον Ατρόμητο, ο Γιώργος Σπανός τόνισε: «Νομίζω ότι αν δούμε τη βαθμολογία έχουμε μια σταθερότητα σε σχέση με πέρυσι. Το τελευταίο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν πολύ καλό και από πλευράς απόδοσης κι ήταν διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Ήταν ένα ματς που φέρνει τον κόσμο στα γήπεδα και προσφέρει συγκινήσεις. Η ομάδα έχει ποιότητα και δυνατότητες για να επαναλάβουμε την περασμένη σεζόν. Στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στο Κύπελλο και να επιτύχουμε ακόμα μία έξοδο στην Ευρώπη».

Για την εξαιρετική πορεία ομάδων όπως η Βέροια και η Καλλονή στο ελληνικό πρωτάθλημα, είπε: «Αυτή είναι ποδοσφαιρική υγεία. Κανείς δεν περίμενε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος πως αυτές οι δύο ομάδες θα ήταν τόσο ψηλά στη βαθμολογία. Ούτε και τον ΠΑΟΚ να είναι πρώτος έπειτα από 10 αγωνιστικές. Η ενδυνάμωση των ομάδων οφείλεται και στο ότι υποβιβάζονται τέσσερις. Καμία ομάδα δεν μπορεί να χαλαρώσει. Η πεντάδα από τη ζώνη του υποβιβασμού χωρίζεται από λίγους βαθμούς. Θα είναι πολύ αμφίρροπο το πρωτάθλημα κι ανταγωνιστικό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα