“Αν δεν διευθετηθεί το χρέος δεν θα υπάρξει συμφωνία”

Αισιόδοξος για συμφωνία με τους Θεσμούς στις 30 Ιουνίου εμφανίστηκε ο Θανάσης Πετράκος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε το πρωί της Παρασκευής στο Mega τονίζοντας ακόμα ότι “χωρίς διευθέτηση του χρέους δεν έχουμε συμφωνία”.

“Αν οι δανειστές συζητούν μόνο με τους δικούς τους όρους να συζητήσουν μόνοι τους” υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της Κουμουνδούρου και χαρακτήρισε τις θέσεις της κυβέρνησης, με τις οποίες θα προσέλθει τη Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής, ως «άκρως συμβιβαστικές».

Διευκρινίζοντας ποιες είναι οι αρχές με τις οποίες θα κινηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Δεν λαμβάνουμε αποφάσεις κάτω από κράτος εκβιασμού, δεν πανικοβαλλόμαστε και καλούμε τον ελληνικό λαό να κάνει το ίδιο, οι αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα ό,τι καλύτερο για τον ελληνικό λαό» δηλαδή, εξήγησε, συμφωνία χωρίς υφεσιακά μέτρα και λιτότητα. «Δεν εκβιαζόμαστε δεν εκβιάζουμε κανέναν» τόνισε ο κ. Πετράκος.

Ερωτηθείς για τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη συμφωνία που θα επιδιώξει η κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ξεκαθάρισε πως “η συνεδριακή θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαγραφή μεγαλύτερου μέρους του χρέους”. Καθένας έχει δικαίωμα στα κομματικά όργανα να λέει με ευθύτητα τις θέσεις του, δήλωσε, σημείωσε, ωστόσο, πως ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει αποφάσεις με δημοκρατικούς τρόπους. Η επιλογή της πλειοψηφίας, είπε, είναι να παραμείνουμε στην ευρωζώνη, να καταργήσουμε τις μνημονιακές πολιτικές, αλλά όχι να δεχτούμε την οποιαδήποτε συμφωνία.

«Είμαστε δεσμευμένοι με την ψήφο του ελληνικού λαού», που επέλεξε να αλλάξουν οι πολιτικές των τελευταίων ετών, επανέλαβε ο κ. Πετράκος, υπογράμμισε πως μέχρι να υπάρξει συμφωνία «τότε θα ζήσουμε κλίμα τρόμου και τρομοκρατίας» και κάλεσε τον ελληνικό λαό «να μην ακούει σειρήνες τρομοκρατίας και εκβιασμού» γιατί «αυτή η κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί».

Απαντώντας σε σχόλιο ότι «είμαστε μαχαίρι με το λαιμό», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε «όμως αυτό το μαχαίρι κόβει από τις δύο πλευρές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα