“Αν δεν ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση, μην περιμένει το ΔΝΤ να πληρωθεί”

Αν δεν ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση, δε θα πληρώσουμε το ΔΝΤ, τόνισε ο Στάθης Λεουτσάκος ξεκαθαρίζοντας τη θέσεις της κυβέρνησης στο θέμα της καταβολής των δόσεων.

Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  με κατηγορηματικό τρόπο αποσαφήνισε στον ΑΝΤ1 ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία και δεν ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση, δεν πρόκειται να πληρώσει η Ελλάδα το σύνολο των δόσεων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Απαντώντας μάλιστα στον βουλευτή της ΝΔ, Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος παρατήρησε ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία τότε δεν θα έχουμε να πληρώσουμε ούτε μισθούς και συντάξεις τον Ιούλιο, υπογράμμισε ότι για την επόμενη πενταετία και σίγουρα όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην κυβέρνηση, η καταβολή μισθών και συντάξεων είναι εξασφαλισμένη ασχέτως συμφωνίας.

Ο κ. Λεουτσάκος αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, υποστήριξε ότι η διαπραγμάτευση είναι μια διαρκής μάχη και ότι μαίνεται ένας πόλεμος, πολιτικών και συμφερόντων, «δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Έχουμε ύφεση 25% τα τελευταία χρόνια, κάτι που ποτέ δεν συνέβη σε άλλη χώρα του κόσμου εν καιρώ ειρήνης».

Σύμφωνα με τον κ. Λεουτσάκο, οι πολιτικές που μας υποχρέωσαν να ακολουθήσουμε είναι αδιέξοδες και στόχος τους σήμερα είναι να ταπεινώσουν την ελληνική κυβέρνηση και να αμφισβητήσουν την λαϊκή κυριαρχία, στέλνοντας μήνυμα στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης,«με αυτή τη λογική είναι δύσκολο να επιβιώσει η Ευρωζώνη», κατέληξε.

Ο κ. Λεουτσάκος παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει ήδη σε συμβιβασμούς, αλλά δεν πρόκειται να ξεπεράσει κάποιες κόκκινες γραμμές όπως είναι το ασφαλιστικό και τα εργασιακά θέματα. Δεν πρόκειται να δεχθεί την απαίτηση των δανειστών για περικοπές ύψους 1,8 δις ευρώ από το ασφαλιστικό που θα οδηγούσε σε μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ και κατάργηση του ΟΓΑ.

Ο κ. Λεουτσάκος συμπλήρωσε ότι μια συμφωνία θα ήταν αποδεκτή αν περιελάμβανε ρύθμιση του χρέους, με «βαθύ» κούρεμα και παράλληλα θα εξασφάλιζε την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα