«Αν δεν τα καταφέρει η κυβέρνηση με τη φοροδιαφυγή, δεν έχει λόγο ύπαρξης»

 Αιχμές για την πολιτική που ακολούθησε ο Γιάννης Στουρνάρας στο υπουργείο Οικονομικών άφησε η Φωτεινή Πιπιλή μιλώντας στα Παραπολιτικά fm. Παράλληλα χαρακτήρισε «λαϊκιστή» τον Γεράσιμο Γιακουμάτο, τόνισε πως «αν δεν τα καταφέρει η κυβέρνηση με τη φοροδιαφυγή, δεν έχει λόγο ύπαρξης» και ζήτησε συστηματική δουλειά.

«Με ικανοποιεί η επιλογή του νέου υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, γιατί σηματοδοτεί το τέλος της υπερφορολόγησης της αστικής περιουσίας», δήλωσε η βουλευτίνα της Ν.Δ.

Χαρακτηρίζοντας ωστόσο «λαϊκιστή» τον κ. Γιακουμάτο η κ. Πιπιλή απείλησε ότι «όσοι στην νέα κυβέρνηση θα ενδώσουν στον λαϊκισμό θα μας βρουν απέναντί τους, όλους εμάς τους βουλευτές της Ν.Δ. που στηρίξαμε το επίπονο πρόγραμμα για όλους Ξεκαθαρίζω ότι εγώ ως βουλευτής θα στηρίξω μόνο τις μεταρρυθμίσεις, κι όχι τον λαϊκισμό».

Και σημείωσε: «Η Ν.Δ. δεν είναι ένα κόμμα με δεινόσαυρους και συντηρητικούς. Είναι ένα ευρύ κόμμα κι αυτός ο λαϊκισμός την κατέστρεψε και επί Κώστα Καραμανλή. Δεν υπήρχε επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Είμαστε ο μεσαίος χώρος με κεντρώες και φιλελεύθερες τάσεις.

«Χρειάζεται συστηματική δουλειά»

Σχετικά με την φοροδιαφυγή η κ. Πιπιλή τόνισε πως πρέπει να είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης. «Αν δεν τα καταφέρει η κυβέρνηση δεν έχουμε λόγο ύπαρξης. Η κοινωνία δέχτηκε προσωρινά την σφαγή σε μισθούς και συντάξεις και την υπερφορολόγηση και τώρα πια δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Δεν προτείνω να κάνουμε κυνήγι μαγισσών και να στέλνουμε κόσμο στις φυλακές για τα μάτια του κόσμου. Χρειάζεται συστηματική δουλειά. Γίνονται βήματα, αλλά πρέπει να επισπευτούν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα