“Αν θέλουμε ελάφρυνση του χρέους, τότε ο βασικός τους σύμμαχος είναι το ΔΝΤ”

H ελάφρυνση του χρέους θα γίνει μόνο με παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διεμήνυσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.  “Αν θέλουν ελάφρυνση του χρέους στην κυβέρνηση, τότε ο βασικός τους σύμμαχος είναι το ΔΝΤ, αυτή είναι η πραγματικότητα” είπε, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο βουλευτής της ΝΔ, , προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή ο μόνος φορέας που θέτει θέμα ελληνικού χρέους είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, σχολιάζοντας το περιεχόμενο της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου, επισήμανε ότι αυτό που προκύπτει είναι ότι και πάλι το ΔΝΤ είναι αυτό που αναφέρεται στο χρέος και επέκρινε την κυβέρνηση για το γεγονός -όπως είπε- ότι την περίοδο του δημοψηφίσματος συντασσόταν με την άποψη του ΔΝΤ περί μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

“Το ΔΝΤ είναι ο σύμμαχός μας αυτή την περίοδο γιατί είναι το μόνο που μιλάει για το χρέος, τελικά το θέλουμε ή όχι; Δεν έχω καταλάβει τι γίνεται” αναρωτήθηκε.

Στο μεταξύ, ερωτηθείς να σχολιάσει την εκτίμηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ότι στις 22 Απριλίου θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ο κ. Βαρβιτσιώτης κατηγόρησε την κυβέρνηση για κωλυσιεργία, λέγοντας ότι η αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε κλείσει τον περασμένο Οκτώβριο.

“Κάθε μήνας που περνάει ο λογαριασμός μεγαλώνει” είπε χαρακτηριστικά και επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν εφαρμόζει αυτά που συμφώνησε με τους δανειστές το περασμένο καλοκαίρι.

Εξάλλου, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία Φ. Γεννηματά – Στ. Θεοδωράκη και στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε το αίτημα της ΝΔ για εκλογές.

“Αν θέλουν κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμπράξουμε, εμείς δεν συγκυβερνάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και για να αλλάξει ο συσχετισμός και η ισορροπία στη Βουλή θα πρέπει να γίνουν εκλογές” κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα