“Αν πάθω οτιδήποτε, θα φταίτε εσείς”

“Για ό,τι πάθω, θα φταίτε εσείς”. Αυτό το μήνυμα στέλνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου έκανε χειρουργείο στην καρδιά,  με αφορμή την πέμπτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης που εκδικάζεται την προσεχή Τετάρτη.
Σε γραπτή του δήλωση μέσα από το νοσοκομείο, ο καταδικασμένος πρώην υπουργός διεμήνυσε πως αν πάθει οτιδήποτε, το κρίμα θα βαραίνει εκείνους που του αρνήθηκαν την αποφυλάκιση.

Αναλυτικά η δήλωσή του

Αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του: «…Επειδή η εξέλιξη της υγείας μου τα τελευταία πέντε χρόνια, καθιστά αδύνατη την παρουσία μου στο Δικαστήριο την 5.4.2017, αισθάνομαι την επιτακτική ανάγκη να δηλώσω ότι, οτιδήποτε συμβεί αυτή τη κρίσιμη στιγμή στην υγεία μου, θα χαρακτηρίσει άμεσα τη λειτουργία των δημοκρατικών και πολιτειακών θεσμών της Ελλάδας…».

Ο πρώην υπουργός ζητάει την αναστολή εκτέλεσης των 20 ετών κάθειρξης που του έχει επιβληθεί για την κατηγορία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Όταν την περασμένη εβδομάδα κατατέθηκε από τους συνηγόρους του Άκη Τσοχατζόπουλου η νέα αίτηση αποφυλάκισης, κατέθεσε ως μάρτυρας ο διευθυντής της β’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου και χειρουργός του πρώην υπουργού, Γ. Οικονομόπουλος, προκειμένου να βεβαιώσει την κατάσταση της υγείας του κατηγορούμενου.

Ο κ. Οικονομόπουλος υποστήριξε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος πάσχει από στεφανιαία νόσο στελέχους 80% και τριών αγγείων. “Ο ασθενής έπρεπε να χειρουργηθεί εκτάκτως, αλλά δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε λόγω των διαφόρων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Προχωρήσαμε σε περαιτέρω εξετάσεις και εν συνεχεία έγινε τριπλή στεφανιαία παράκαμψη”, είπε, προσθέτοντας πως “η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή και επισφαλής”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα